начало за компанията сгради галерии контакти EN към сградата
общ преглед архитектура местоположение етапи галерия EN
02/ 971 0000 | 02/ 971 1425
изпратете запитване
Общо за сграда Cappuccino

Cappuccino е луксозна жилищна сграда с модерна архитектура. Намира се в един от най-престижните квартали на столицата, запазил своето реноме, спокойствие и зеленина – „Оборище“. Построена е на кокетна, тиха уличка – "Буная" 16.

За квартала

Квартал „Оборище“ има аристократично излъчване благодарение на множеството запазени сгради с архитектура от началото на XX век, добре поддържаните зелени площи и дървета. На територията му са разположени едни от най-добрите учебни заведения на столицата, множество театри и галерии, няколко посолства. Обитателите му се радват на разнообразни магазини и приятни заведения – кафенета, сладкарници, ресторанти.

Комуникативност

„Оборище“ е уютен, спокоен квартал, от който стигате лесно до всяка точка на града. Централната част на София е на няколко минути пеша. Ако ползвате градски транспорт, имате много възможности – автобуси, тролеи, трамваи. През квартала ще минава и третата линия на метрото.

Придвижването с кола също е удобно, защото имате бърз достъп до основните пътни артерии: бул. „Евлоги Георгиев“, бул. „Мадрид“, ул. „Оборище“ и ул. „Черковна“.

За сградата Cappuccino

Сградата е на 8 етажа и е с разгъната застроена площ повече от 4 500 кв. м. Архитектурата е впечатляваща и създава усещане за динамичност, движение. Основен акцент са големите френски прозорци, през които в помещенията влиза достатъчно естествена светлина.

Фасадата е от фиброциментови панели и структурна мазилка, парапетите са по архитектурен детайл. Екстравагантната й визия е съчетана с функционално разпределение на помещенията и луксозно изпълнение на общите части. Особено впечатление прави дизайнерската визия на входното фоайе.

Cappuccino отговаря на всички изисквания на модерния градски човек към неговото жилище: качествено изпълнение, функционално разпределение на пространството, удобство, паркинг, тихо и спокойно място, което все пак да е комуникативно и колкото се може повече зеленина.

 

Архитектура
Апартаменти

Предлаганите в сграда Cappuccino апартаменти са с различна квадратура и разпределение. Така всеки клиент може спокойно да избере жилище, което отговаря на нуждите му. Самата сграда е на 8 етажа, има и 2 подземни етажа с гаражи и мазета. На първия етаж са разположени магазини.

Апартаментите на последните етажи разполагат с просторни тераси, от които се открива прекрасна панорамна гледка.

Входно фоайе, коридори и стълбища

Входното фоайе е с подчертано дизайнерска визия. Излъчването му е стилно, елегантно. Настилките в коридорите и на стълбището са от естествен камък, а парапетите – по архитектурен детайл. Стените и таваните са изпълнени с гипсови мазилки и латекс.

За да се радват обитателите на Cappuccino на повече тишина и спокойствие, коридорите са отделени от стълбището със стъклени врати. Осветлението е с датчик за автоматично включване и изключване. За всеки апартамент е предвидена индивидуална пощенска кутия.

Подземни гаражи

Жилищна сграда Cappuccino разполага с гаражи на две подземни нива. Достъпът до тях се осигурява от високотехнологичен автомобилнен асансьор с метални иноксови врати с дистанционно управление. Подът на гаражите е изпълнен от шлайфан бетон, с хоризонтална маркировка.

Удобства, качество и сигурност
Външна среда

Сграда Cappuccino има зелен вътрешен двор по парцелни граници и детска площадка с пързалка и люлка. Вертикалната планировка е изпълнена с висококачествени материали и озеленяване от ландшафтен специалист.

Асансьор

Удобство, сигурност, дискретност – сграда Cappuccino разполага с високотехнологичен асансьор с автоматични иноксови врати за 8 лица. Интериорът му е луксозен, тих е и отговаря на всички европейски стандарти за сигурност. Марка Kone, Orona или подобен.

Звукоизолация

Тишината, спокойствието, уединението са от особена важност за хората, живеещи в големите градове, твърде близо един до друг. Затова в сграда Cappuccino санитарните помещения (с вградени ВиК инсталации), спалните и кухните са преградени едни от други с двойна тухлена стена с каменна вата 5 см по средата или от единична тухлена стена с обшивка от гипсокартон и каменна вата.

Във всички апартаменти, под замазката, се полага високотехнологична звукоизолационна мембрана Fonas Tex с дебелина 2,8 мм. Благодарение на тази модерна технология апартамените са отлично шумоизолирани и от горните, и от долните етажи.

Поддръжка

Специализирана фирма се грижи за чистотата на общите части и подземния гараж, поддържа зелените площи и почиства снега през зимата. Ако живущите в сградата желаят, може да се осигури и охрана за контрол на достъпа.

Качество на изпълнение

За Инфинити Пропърти това е един от основните приоритети – да ви гарантираме, качество на строителството и използваните материали.

Знаем, че жилището е дългосрочна инвестиция, която правите с много вълнение и любов. Затова екипът ни – с дългогодишен опит в строителството – работи, използвайки съвременни технологии, материали на световноизвестни марки и като спазва строга система за контрол на качеството.

Гаранционни срокове

Спазваме условията и сроковете, определени с Наредба №2, за въвеждане в експлоатация на строежите в РБ и гаранционните срокове за изпълнени строителни обекти.

Блиндирани входни врати

Сигурността на вашия дом е от първостепенно значение за вас, убедени сме в това. Ето защо входните врати в сграда Cappuccino са с метална каса с усилена конструкция, декорирана с интериорна каса с гумено уплътнение. Металното крило е с рамка, усилени панти и специален пълнеж.

Покритието на вратите се изпълнява с двукомпонентен лак или дървесен фладер. Бравата е със секретен патрон, с три оригинални ключа, девиатор с три шипа и шпионка.

Всяка врата е с цялостна система за защита, която се състои от три основни елемента: патентована конструкция, заключване с висока степен на сигурност и оригинално декоративното оформление.

Видеонаблюдение

24-часово видеонаблюдение на външните площи и общите жилищни части гарантира спокойствието и сигурността на всички обитатели на сграда Cappuccino.

Сигнално-охранителна дейност (СОД)

В случай, че желаете да защитите допълнително дома си, можете да се абонирате за услугата СОТ на охранителна фирма. За целта е предвидено окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи с възможност за монтиране на датчици, предавател и клавиатура.

Начин на изпълнение
Конструкция

Конструкцията е монолитна, скелетно-безгредова, съставена само от плочи, носещи стоманобетонни шайби и колони, което дава свобода за индивидуално разпределение на помещенията в апартаментите, според желанията на клиентите.

Стени

Стените са изпълнени с висококачествени керамични блокове Porotherm N+F на австрийския концерн Wienerbеrger. Вътрешните стени са с размер 12 см, външните – 25 см. Използва се зидарски разтвор на Baumit. Стените и таваните, са завършени с машинна гипсова или варова мазилка.

Всички външни ръбове от зидарията са защитени с вградени лайсни. Стените и таваните на баните и тоалетните са с варово-циментова мазилка.

Покрив

Покривът е плосък и скатен, по архитектурен детайл. Включва пароизолация, топлоизолация XPS 15 см, армирана замазка от водоплътен бетон и двупластова немска или италианска хидроизолационна система със защитена минерална посипка на горния слой.

Прозорци и балконски врати

За добра топло- и шумоизолация сме избрали висококачествена, немска, петкамерна PVC дограма с троен стъклопакет с нискоемисионно стъкло и PVC дистанционер.

Всички отваряеми прозорци и врати са с двуплоскостно отваряне с метален регулируем обков. Външните подпрозоречни первази са по архитектурен детайл.

Френските прозорци – важен акцент в сградата – пропускат повече естествена светлина в помещенията, което допринася за повишаването на уюта и комфорта.

Фасади и топлоизолации

Част от фасадата на сградата е изпълнена с цялостна „интегрирана топлоизолационна система” на фирма Baumit – Австрия, включваща 15 см топлоизолационни плочи EPS, армираща стъкло-текстилна мрежа, шпакловъчна маса Klebespachtel, грунд и завършваща структурна мазилка. Обръщането към дограмата е с 3 см екструдиран полистирол XPS.

Калканните стени са изпълнени с 10 см топлоизолационни плочи EPS. Всички ъгли по фасадата са защитени с ръбоохранители, като над отворите за дограмата и при еркерите, защитния профил е с водооткап. Отделни части от фасадата са с окачена вентилируема фасада.

Системата включва и топлоизолация от каменна вата за окачена фасада и паропропускащо фолио.

Тераси

Терасите са изпълнени:

  • от горната страна с топлоизолация XPS 5 см, армирана циментова замазка с наклон, италиански или немски хидроизолационен слой с посипка и крайно покритие от гранитогрес и сифони Viega;
  • от долната страна с „интегрирана топлоизолационна система” на фирма Baumit.

Върху откритите тераси се поставя топлоизолация XPS с дебелина минимум 10 см, водоплътен бетон с наклони и двупластова хидроизолационна система със защитена минерална посипка на горния слой, пласт мозайка 4-5 см, гранитогрес и сифони Viega.

Допълнително между дограмата и хидроизолацията се полага битумна самозалепваща лента с ширина 10 см.

Парапети

Външните парапети са по архитектурен детайл с триплексово стъкло с минимална височина 105 см.

Настилки

Подовата замазка е направена с поставени в защитни гофрирани тръби кабели за слабоотокова инсталация и тръби за отоплителни тела. Баните и тоалетните са с изграден водопровод и канализация по проект и под на бетонна плоча с отклонение за канал.

Инсталации
Отопление и вентилация

Висока енергийна ефективност, комфорт и здравословен микроклимат – това ви предлагаме. Отоплителната инсталация е с петслойни полиетиленови тръби с алуминиева вложка, изтеглени в гофрирани тръби в подовата замазката. Алуминиевите радиатори са монтирани на самостоятелни отоплителни кръгове, свързани към обща колекторна кутия пред апартаментите. Така температурата се регулира индивидуално за всяко помещение.

Абонатната станция се монтира в подземния етаж и е вързана към топлопреносната мрежа на „Топлофикация София“ ЕАД. Изградени са вертикални щрангове за отопление. Топломерите са индивидуални, монтирани са в общите коридори. За всеки апартамент централното топлоподаване може да се спира и пуска индивидуално със спирателни кранове.

Всички бани и тоалетни са със смукателна вентилация с изводи за индивидуални вентилатори. В баните и тоалетните вентилацията е направена с метални тръби, а останалите й клонове са изпълнени от готови коминни тела. Подземният паркинг е с общообменна принудителна и естествена вентилация.

Водопровод и канализация

Водопроводната система е с вертикални щрангове и хоризонтални разводки от полипропиленови тръби с топлоизолация. За канализацията са използвани дебелостенни PVC тръби, свързана е към канализацията.

Електроинсталации

Електроинсталация е силнотокова, с апартаментни табла, предпазители и дефектнотокови защити на Legrand и Schneider Electric. Гръмоотводна инсталация е на немската фирма Pröpster.

Кабелна телевизия

Предвидено е вътрешно окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи с възможност за избор на доставчик.

Измерване

За всеки един от апартаментите са осигурени индивидуални измервателни уреди за електроенергия, монтирани извън сградата, водомери за студена и топла вода и топломери в общите коридори. В услуга на нашите клиенти Инфинити Пропърти“ открива индивидуални партиди за ток, топлинна енергия, топла и студена вода на името на всеки собственик.

Телекомуникации и домофонна система

Във всяка дневна и спалня има телефонни и интернет изводи. Домофоните – също са индивидуални за всеки апартамент, на испанската фирма Golmar. Ако желаете цялостно завършване – „до ключ“ – можем да предоставим тази услуга, като се съобразим с Вашите изисквания.