начало за компанията сгради галерии контакти EN към сградата
общ преглед архитектура местоположение етапи галерия EN
02/ 971 0000 | 02/ 971 1425
изпратете запитване
Общо за сграда SunFlower

SunFlower e луксозна жилищна сграда, разположена в престижния квартал Гео Милев, на комуникативна улица, в близост до бул. Шипченски проход, хотел „Плиска“ , Борисовата градина, пазар „Ситняково“ и в района на зала „Универсиада“, Serdika Center и Sky City Mall.

За квартала

SunFlower e луксозна жилищна сграда, разположена в престижния квартал Гео Милев, на комуникативна улица, в близост до бул. Шипченски проход, хотел „Плиска“ , Борисовата градина, пазар „Ситняково“ и в района на зала „Универсиада“, Serdika Center и Sky City Mall.

Комуникативност

Бъдещите обитатели ще имат бърз достъп до централните части на града, поради изключително удобното и комуникативно местоположение, само на 3 километра от центъра на София и до основните пътни артерии бул. Асен Йорданов и бул. Цариградско шосе.

За сграда SunFlower

SunFlower материализира визията за градско жилище на взискателния клиент с активен начин на живот: луксозно изпълнение, функционалност и удобство, спокойствие и сигурност, зелена околна среда и комуникативно местоположение.

Архитектура

Сградата е с уникална архитектурна визия, съчетаваща фасада от еталбонд плоскости, структурна мазилка, френски прозорци и парапети по архитектурен детайл. Издигаща се на 8 етажа над земята и с разгъната застроена площ над 2 200 кв. м. сградата се откроява от околните с елегантни пространствени форми и неповторим външен вид.

Апартаменти

В SunFlower са разположени сутерен с паркоместа и мазета, партер с апартаменти и изложбени зали и още седем етажа с различни видове апартаменти. Жилищата на последните етажи предоставят уникална панорамна гледка и просторни панорамни тераси.

Вярваме, че всеки един от нас влага много емоции в избора на нов собствен дом, който да отговаря на индивидуалните му изисквания и да осигурява уют и спокойствие.

Полагайки максимални усилия при проектирането и изпълнението на сградите ни, ние предлагаме функционални апартаменти с разнообразни квадратури, който да отговарят на изискванията и на най-взискателните. Като професионалисти в работата си ние се фокусираме върху изграждането и на най-малкия детайл с висока прецизност и професионализъм.

Входно фоайе, коридори и стълбища

Входно преддверие с луксозен интериорен дизайн по архитектурен проект. Настилките в коридорите и стълбището са от дизайнерски естествен камък. Парапетите са по архитектурен детайл. Стените и таваните са изпълнени с гипсова мазилка и латекс. Осветлението с датчик за автоматично включване и изключване. Индивидуални пощенски кутии за всеки апартамент.

Подземни гаражи

Подът е изпълнен от шлайфан бетон. Входната рампа е с електрическо отопление против замръзване с микропроцесор, който следи температурата и влагата. Гаражна врата марка HÖERMANN или NOVOFERM с дистанционно управление за всеки собственик.

Удобства, качество и сигурност
Външна среда

SunFlower материализира визията за градско жилище на взискателния клиент с активен начин на живот: луксозно изпълнение, функционалност и удобство, спокойствие и сигурност, зелена околна среда и комуникативно местоположение.

Асансьор

Високотехнологичен електрически асансьор с автоматични иноксови врати за 8 лица, отговарящи на всички европейски стандарти. При авария или отпадане на захранването асансьора слиза на долния етаж и отваря врати.

Звукоизолация

Стените между санитарни помещения и спални помещение се изпълняват от двойна стена и 5см вата между тях за по-добра шумоизолация.

Поддръжка

За да се гарантира спокойствието и удобството на всички живущи в сградата специализирана фирма ще осигурява охрана за контрол на достъпа и ще се грижи за чистотата на общите части и подземния гараж.

Качество на изпълнение

Качественото изпълнение на сградата е гарантирано от дългогодишния опит в строителството на нашия екип, изградената система за контрол на качеството и използването на съвременни технологии и материали от световно известни производители.

Гаранционни срокове

Инфинити Пропърти поема гаранцията на всички изпълнени строителни и монтажни работи на сградата включително покривна хидроизолация, топлоизолационна система BAUMIT и петкармерната дограма за период от 5 години от издаването на разрешение за ползване.

Инфинити Пропърти предлага на своите клиенти, при тяхно желание и цялостно завършване “до ключ” на апартаментите според индивидуалните изисквания на клиента.

Качественото изпълнение на нашите обекти и опазването на околната среда са главни приоритети на Инфинити Пропърти и в компанията са въведени Системи за управление на качеството и Системи за управление и опазване на околната среда.

Осигуряването на безопасността и здравето на всеки участващ в нашите проекти е основна отговорност на компанията. Ние имаме програми за инструктаж по безопасност и спазваме всички необходими предпазни марки за всеки един етап от строителството на нашите обекти и сме въвели система за управление на здравословните и безопасни условия на труд.

Блиндирани входни врати

Метална каса с усилена конструкция, декорирана с интериорна каса с гумено уплътнение. Метално крило с рамка и усилени панти, със специален пълнеж. Покритието на вратите се изпълнява с двукомпонентен лак. Касова брава с три оригинални ключа, девиатор с три шипа и шпионка. Всяка врата е с цялостна система за сигурност, която се състои от три основни елемента: патентована конструкция, заключване с висока степен на сигурност и оригинално декоративното оформление.

Видеонаблюдение

За гарантиране на сигурността на всички обитатели в сградата ще бъдат инсталирани камери за 24 часово видеонаблюдение на външните площи.

Сигнално-охранителна дейност (СОД)

Вътрешно окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи с предвидени изводи за датчици, предавател и клавиатура.

Начин на изпълнение
Конструкция

Монолитна скелетно-безгредова конструкция съставена само от плочи и носещи стоманобетонни шайби и колони, което осигурява на клиентите максимални възможности за индивидуалното разпределение на помещенията в апартаментите.

Стени

Изпълнени с висококачествени керамични блокове POROTHERM на австрийския концерн WIЕNERBERGER. Вътрешните са с размер 12 cм, а външните 25 cм. Вътрешните стени и таваните се завършват с машинна гипсова или варова мазилка. Всички външни ръбове от стенната зидария са защитени с вградени лайсни.

Покрив

Плосък и скатен покрив по архитектурен детайл, включващ пароизолация, топлоизолация XPS 12 см, армирана замазка от водоплътен бетон и двупластова италианска хидроизолационна система със защитена минерална посипка на горния слой.

Прозорци и балконски врати

Висококачествена немска петкамерна PVC дограма с троен стъклопакет от 4 сезонно “енерджи”стъкло , което увеличава максимално шумо- и топлоизолация на помещенията. Външен подпрозоречен перваз по архитектурен детайл.

Повечето прозорци в сградата са тип френски с цел повече осветеност на апартаментите. Всички отваряеми прозорци и врати са с двуплоскостно отваряне с метален регулируем обков.

Фасади и топлоизолации

Част от фасадата на сградата ще бъдат изпълнени с цялостна „интегрирана топлоизолационна система” на фирма BAUMIT – Австрия, включваща 8 см топлоизолационни плочи EPS, армираща стъкло-текстилна мрежа, шпакловъчна маса Klebespachtel, грунд и завършваща структурна мазилка. Всички ъгли по фасадата са защитени с ръбоохранители, като над отворите за фасадна дограма и при еркери, защитния профил е и водооткапващ.

Отделни части от фасадата ще бъдат изпълнени с окачена фасада от олекотени алуминиеви еталбондови панели с гладка повърхност със защитен ултравиолетов слой и антикорозионни свойства. Системата включва и топлоизолация от специализирана вата за окачена фасада с дебелина 8см и паропропускащо фолио.

Тераси

Парапетите са по архитектурен детайл с триплексово стъкло.

Терасите се изпълняват от горната страна с топлоизолация XPS 5 см, армирана циментова замазка с наклон, италиански хидроизолационен слой с посипка и крайно покритие от гранитогрес и сифони VIEGA, a oт долната страна с „интегрирана топлоизолационна система” на фирма BAUMIT.

Върху откритите тераси се поставя топлоизолация XPS с дебелина мин.10 см водоплътен бетон с наклони и двупластова хидроизолационна система с защитена минерална посипка на горния слой, гранитогрес и сифони VIEGA.

Допълнително между дограмата и хидроизолацията се полага 10 см битумна самозалепваща лента.

Настилки

Подова замазка с поставени в защитни гофрирани тръби - кабели за слаботокова инсталация и тръби за отоплителни тела.

Инсталации
Отопление и вентилация

Монтирани алуминиеви радиатори на самостоятелни отоплителни кръгове свързани към обща колекторна кутия пред апартамента, като температурата се регулира индивидуално за всички помещения. Отоплителната инсталация е с петслойни полиетиленови тръби с алуминиева вложка, изтеглени в гофрирани тръби в подовата замазката.

Монтирана абонатната станция в специално помещение в подземния етаж свързана към топлопреносната мрежа на Топлофикация София АД.

Изградени вертикалните щрангове за отопление и монтирани индивидуални топломери в общите коридори като за всеки апартамент централното топлоподаване ще може да се спира и пуска индивидуално със спирателни кранове.

За всички бани и тоалетни е предвидена смукателна вентилация с изводи за индивидуални вентилатори. Вентилацията ще се изпълни от метални тръби в баните и тоалетните, а останалите клонове на вентилацията се изпълняват от готови коминни тела. За подземния паркинг е предвидена общообменна принудителна и естествена вентилация.

Водопровод и канализация

Водопроводна система с вертикални щрангове и хоризонтални разводки от полипропиленови тръби с топлоизолация.

Канализацията е с дебелостенни PVC тръби и е свързана към канализацията на ул. Хубавка.

Електроинсталации

Силнотокова инсталация по проект с апартаментни табла, предпазители и дефектнотокови защити на LEGRAND и SCHNEIDER ELECTRIC.

Гръмоотводна инсталация на немската фирма PRÖPSTER.

Кабелна телевизия

Вътрешно окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи с възможност за избор на доставчик.

Измерване

За всеки един от апартаментите са осигурени индивидуални измервателни уреди за електроенергия, монтирани извън сградата, както и водомери за студена и топла вода и топломери в общите коридори. Инфинити Пропърти открива индивидуални партиди за ток, топлинна енергия, топла и студена вода на името на всеки собственик.

Телекомуникации и домофонна система

Телефонни и интернет изходи до всеки апартамент.

За всички апартаменти с монтирани домофони на испанската фирма GOLMAR.