начало за компанията сгради галерии контакти EN към сградата
общ преглед архитектура местоположение етапи галерия EN
02/ 971 0000 | 02/ 971 1425
изпратете запитване
Общо за сградата BlueBerry

BlueBerry материализира визията за градско жилище на взискателния клиент с активен начин на живот: луксозно изпълнение, функционалност и удобство, спокойствие, сигурност и зелена околна среда.

За квартала

BlueBerry e луксозна сграда с жилища и магазини, разположена в престижния квартал Гео Милев на ул. Симеонов Век №23. Кварталът е много добре озеленен, като само на 200 м от сградата се намира парк „Гео Милев”, в границите на който са ситуирани спортната зала „Фестивална” и стадион „Академик”.

Комуникативност

BlueBerry е на много удобно и комуникативно място, само на 3 километра от центъра на София и в изключителна близост до основни пътни артерии бул. Цариградско шосе и бул. Ситняково. Бъдещите обитатели ще имат бърз достъп до централните части на града и удобен транспорт.

За сграда BlueBerry

BlueBerry материализира визията за градско жилище на взискателния клиент с активен начин на живот: луксозно изпълнение, функционалност и удобство, спокойствие, сигурност и зелена околна среда.

Архитектура

BlueBerry е луксозна сграда с модерна и разчупена архитектура, съчетаваща окачена фасада, структурна мазилка, френски прозорци и стъклени парапети.

Магазини и апартаменти

Ние вярваме, че всеки един от нас влага много емоции в избора на нов собствен дом, който да отговаря на индивидуалните му изисквания и да осигурява уют и спокойствие. Ние влагаме много усилия при проектирането и изпълнението на сградите ни и отделните жилища в тях, за да предложим функционални апартаменти с разнообразни квадратури.

В BlueBerry има тридесет и един двустайни и тристайни апартамента разположени в един вход с луксозни общи части и хидравличен асансьор за 6 лица. Жилището на първия етаж разполага със самостоятелна двор-градина, а тези на последните два етажа с панорамни тераси.

На партерния етаж са разположени три магазина с лице към ул. Симеонов Век и само на 80 м от ул. Гео Милев. Те имат индивидуални входове и са проектирани като помещения тип „open space”, подходящи за разнообразни видове дейности.

Входно фоайе, коридори и стълбища

Входното фоайе е с луксозна дизайнерска визия с подчертано индивидуален облик.

Подземни гаражи

Подът на подземните гаражи е изпълнен от шлайфан бетон с хеликоптерно заглаждане. Входната рампа е с електрическо отопление против замръзване на датската фирма DEVI с микропроцесор, който следи температурата и влагата. Гаражна врата марка HÖERMANN или NOVOFERM с дистанционно управление за всеки собственик.

Удобства, качество и сигурност
Външна среда

BlueBerry разполага със самостоятелен вътрешен двор с място за сядане и отдих на живущите, детски кът с пясъчник, пързалка и люлка. Озеленяването на двора е изпълнено с естествени дървета, храсти и треви по проект. Алеите са от паркови плочи, а тротоарите от драскан бетон. Вътрешния двор е ограден по вътрешните парцелни граници, като достъп до него имат само живущите в сградата.

Асансьор

Високотехнологичен хидравличен асансьор с автоматични иноксови врати за 6 лица, отговарящи на всички европейски стандарти. При авария или отпадане на захранването асансьора слиза на долния етаж и отваря врати.

Звукоизолация

Под замазката в апартаментите се полага високотехнологична звукоизолационна мембрана FONAS TEX с дебелина 2,8мм. Посредством тази модерна технология апартамените са шумоизолирани от горният етаж.

Поддръжка

За да се гарантира спокойствието и удобството на всички живущи в сградата специализирана фирма ще осигурява жива охрана (портиер) за контрол на достъпа и ще се грижи за чистотата на общите части и подземния гараж, поддръжка на зелените площи и почистване на снега през зимните месеци.

Качество на изпълнение

Качественото изпълнение на сградата е гарантирано от дългогодишния опит в строителството на нашия екип и използването на съвременни технологии и материали от световно известни производители. Инфинити Пропърти предлага на своите клиенти, при тяхно желание и цялостно завършване “до ключ” на апартамените според индивидуалните изисквания на клиента.

Качественото изпълнение на нашите обекти и опазването на околната среда са главни приоритети на Инфинити Пропърти и в компанията са въведени Системи за управление на качеството ISO 9001:2008 и Системи за управление и опазване околната среда ISO 14001:2004.

Гаранционни срокове

Покривна хидроизолация VEDAG - 10 години

Топлоизолационна система BAUMIT - 10 години

Окачена фасада CREATON – 10 години

Дограма SCHÜCO или КÖMMERLING - 10 години

Качественото изпълнение на нашите обекти и опазването на околната среда са главни приоритети на Инфинити Пропърти и в компанията са въведени Системи за управление на качеството ISO 9001:2008 и Системи за управление и опазване околната среда ISO 14001:2004.

Осигуряването на безопасността и здравето на всеки участващ в нашите проекти е основна отговорност на компанията. Ние имаме програми за инструктаж по безопасност и спазваме всички необходими предпазни марки за всеки един етап от строителството на нашите обекти и сме въвели система за управление на здравословните и безопастни условия на труд OHSAS 18001:2007.

Блиндирани входни врати

Метална каса с усилена конструкция, декорирана с интериорна каса с гумено уплътнение. Метално крило с рамка и усилени панти, със специален пълнеж. Покритието на вратите се изпълнява с двукомпонентен лак. Касова брава с четири оригинални ключа, девиатор с три шипа и шпионка. Всяка врата е с цялостна система за сигурност, която се състои от три основни елемента: патентована конструкция, заключване с висока степен на сигурност и оригинално декоративното оформление.

Сигнално-охранителна дейност (СОД)

Вътрешно окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи с предвидени изводи за датчици, предавател и клавиатура.

Начин на изпълнение
Конструкция

Монолитна скелетно-безгредова конструкция съставена само от плочи и носещи стоманобетонни шайби и колони, което осигурява на клиентите максимални възможности за индивидуалното разпределение на помещенията в апартаментите.

Стени

Изпълнени с висококачествени керамични блокове Porotherm на австрийския концерн WIЕNERBERGER. Вътрешните са с размер 12cm., а външните 25 cm. Вътрешните стени и таваните се завършват с машинна гипсова или варова мазилка. Всички външни ръбове от стенната зидария са защитени с вградени лайсни.

Покрив

Плосък покрив по архитектурен детайл, включващ пароизолация, топлоизолация XPS 12 см и двупластова хидроизолационна система на VEDAG - Германия с защитена минерална посипка на горния слой.

Прозорци и балконски врати

Немска петкамерна PVC дограма SCHÜCO или КÖMMERLING с ниско емисионно К-стъкло, което увеличава максимално шумо- и топлоизолация на помещенията. Външен подпрозоречен перваз по архитектурен детайл. Повечето прозорци и врати в сградата са тип френски с цел повече осветеност на апартаментите и магазините.

Фасади и топлоизолации

Външните стени на сградата ще бъдат изпълнени с цялостна „интегрирана топлоизолационна система” на фирма BAUMIT – Австрия, включваща 8 см топлоизолационни плочи EPS, армираща стъкло-текстилна мрежа, шпакловъчна маса Klebespachtel, грунд и завършваща структурна мазилка. Всички ъгли по фасадата са защитени с ръбоохранители, като над отворите за фасадна дограма и при еркери, защитния профил е и водооткапващ.

Отделни части от фасадата ще бъдат изпълнени с окачена фасада с керамични плочи с антиграфитно покритие на немската компания CREATON, стъклена вата с дебелина 8см и паропропускащо фолио.

Тераси

Терасите се изпълняват от горната страна с топлоизолация XPS, армирана циментова замазка с наклон, хидроизолационен слой на VEDAG с посипка и крайно покритие от гранитогрес и сифони VIEGA, a oт долната страна с „интегрирана топлоизолационна система” на фирма BAUMIT.

При откритите тераси топлоизолация XPS е мин. 5см, армирана замазка е от водоплътен бетон и хидроизолационна система на VEDAG е двупластова с защитена минерална посипка на горния слой.

Допълнително между дограмата и хидроизолацията се полага 10 см битумна самозалепваща лента на SIKA.

Парапети

Парапетите са по архитектурен детайл съчетаващ триплексово стъкло и иноскови елементи.

Настилки

Настилките в коридорите и стълбището са от дизайнерски гранитогрес, гранит или друг естествен камък.

Инсталации
Отопление и вентилация

Монтирани алуминиеви радиатори на самостоятелни отоплителни кръгове свързани към обща колекторна кутия в апартамента, като температурата се регулира индивидуално за всички помещения. Отоплителната инсталация е с петслойни полиетиленови тръби с алуминиева вложка, изтеглени в гофрирани тръби в подовата замазката.

Монтирана абонатната станция в специално помещение в подземния етаж свързана към топлопреносната мрежа на Топлофикация София АД.

Изградени вертикалните щрангове за отопление в общите коридори като за всеки апартамент централното топлоподаване ще може да се спира и пуска индивидуално със спирателни кранове.

За всички бани и тоалетни е предвидена смукателна вентилация с изводи за индивидуални вентилатори. Вентилацията ще се изпълни от PVC тръби в баните и тоалетните, а останалите клонове на вентилацията се изпълняват от готови коминни тела. За подземния паркинг е предвидена общообменна принудителна и естествена вентилация.

Водопровод и канализация

Водопроводна система с вертикални щрангове и хоризонтални разводки от полипропиленови тръби с топлоизолация. Канализацията е с дебелостенни PVC тръби и е свързана към канализацията на ул. Симеонов Век.

Електроинсталации

Силнотокова инсталация по проект с апартаментни табла, предпазители и дефектнотокови защити на LEGRAND, MOELLER, GENERAL ELECTRIC. Гръмоотводна инсталация на немската фирма PRÖPSTER.

Кабелна телевизия

Вътрешно окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи с възможност за избор на доставчик.

Измерване

За всеки един от апартаментите са осигурени индивидуални измервателни уреди за електроенергия, монтирани извън сградата, водомери за студена и топла вода и топломери в общите коридори. Инфинити Пропърти открива индивидуални партиди за ток, топлинна енергия, топла и студена вода на името на всеки собственик.

Телекомуникации и домофонна система

Телефонни и интернет изходи до всеки апартамент.

За всички апартаменти с монтирани домофони на испанската фирма GOLMAR.