начало за компанията сгради галерии контакти EN към сградата
общ преглед архитектура местоположение етапи галерия EN
02/ 971 0000 | 02/ 971 1425
изпратете запитване
Общо за сградата Black & White

Black & White е футуристична сграда, с модерна и разчупена архитектура в три цвята: бяло, черно и сиво.

Комуникативност

Сградата е ситуирана на много удобно и комуникативно място, в изключителна близост до основната пътна артерия ул. Атанас Узунов и на 5 мин. от хотел Плиска и бул. Цариградско шосе. Бъдещите обитатели ще имат бърз достъп до централните части на града и удобен транспорт. На 300 м. от сградата е парк Гео Милев и спортен комплекс Зала Фестивална.

За сграда Black & White

Black & White е футуристична сграда с модерна и разчупена архитектура в три цвята: бяло, черно и сиво. В нея са съчетани композиция от френски прозорци, испански благороден камък и иноксови елементи. Издигаща се на 6 етажа над земята и с разгъната на над 5000 кв. м. застроена площ сградата се извисява над околните. Идеята на архитекта е била да направи нещо модерно, красиво и функционално, много различно от околните сгради, което да дава усещането на обитателите за друг по-различен начин на живот.

Архитектура

В Black & White са съчетани композиция от френски прозорци, испански благороден камък и иноксови елементи.

Апартаменти

Разбирайки, че човек прекарва голяма част от времето си в своя дом, ние се опитваме да създадем за нашите клиенти един по-уютен дом, изпълнен с живот.

В сградата има четиридесет и четири апартамента и пет студия. Именно това разнообразие, модерното и функционално разпределение, както и просторните френски прозорци ще вдъхнат живот на сградата. Всички тези апартаменти са разположени в един вход с луксозни общи части, с два хидравлични асансьора и топла връзка към подземния паркинг.

Офиси

В сградата има три офис помещения, разположени на сутерена, с лице към улица. Всички разполагат с индивидуални входове. Те са проектирани като помещения тип „ open space”, с малко носещи стени и колони, и това ги прави гъвкави и подходящи за разнообразни разпределения.

Етажи

Сградата е седем етажна, състои се от сутеренен етаж с паркоместа и мазета, партерен етаж с офис помещения, четири етажа с апартаменти и един мансарден етаж с ателиета с просторни тераси. Апартаментите и ателиетата на последните два етажа разкриват панорамен изглед към Витоша.

Удобства, качество и сигурност
Външна среда

Сградата разполага със самостоятелен двор с място за сядане и отдих. Озеленяването на двора е изпълнено с естествени дървета, храсти и треви по архитектурен проект. Алеите и тротоарите са от паркови плочи, а парковото пространство с плочи на тревна фуга. Срещу сградата има голяма детска площадка с люлки, пързалки и пясъчник. Като част от политиката си да подпомага общините и жителите в районите, в които строи, фирма „Инфинити Пропърти” е поела ангажимент да обнови и озелени изцяло детската площадка за своя сметка.

Поддръжка

За да се гарантира спокойствието на всички живущи в сградата специализирана фирма ще се грижи за чистотата на общите части, входовете и подземния гараж, поправка на електроинсталацията, вратите, остъкляването, косенето на тревата, поддръжка и зазимяване на храсти и други растения, почистване на снега през зимните месеци и опесъчаване. По този начин всички имоти в сградата ще бъдат качествено подържани и инвестицията на нашите клиенти ще бъде съхранена.

Качество на изпълнение

Качественото изпълнение на сградата е гарантирано от дългогодишния опит в строителството на нашия екип и използването на материали от световни известни производители.

Блиндирани входни врати

Блиндирани врати Solid – метална каса с усилена конструкция, декорирана с интериорна каса с гумено уплътнение. Метално крило с рамка и усилени панти, със специален пълнеж. Покритието на вратите се изпълнява с двукомпонентен лак. Брава – касова с касета за прекодиране с три оригинални ключа. Девиатор с три шипа. Шпионка. Всяка врата е цялостна система за сигурност, която се състои от три основни елемента: патентована конструкция, заключване с висока степен на сигурност и оригинално декоративното оформление.

Сигнално-охранителна дейност (СОД)

Black & White е затворен комплекс с контролиран достъп и осигурена денонощна охрана с видео наблюдение на общите части, входовете и подземния гараж.

Начин на изпълнение
Конструкция

Монолитна безгредова конструкция съставена само от плочи и носещи стоманобетонни шайби и колони, което осигурява на клиентите максимални възможности за индивидуалното разпределение на помещенията в апартаментите. Проектирана съобразно изискванията за сеизмичен район гр. София – IX степен по скалата на Медведев-Шпонхоер-Карник.

Стени

Изпълнени са от висококачествени керамични блокове Porotherm N+F на австрийския концерн Wiеnerberger. Вътрешните са с размер 10cm., а външните с 25 cm. Вътрешните стени се изпълняват с машинна гипсова или варова мазилка. Всички външни ръбове от стенната зидария са защитени с вградени метални лайсни.

Покрив

Плосък покрив с паро-, хидро- и топлоизолация по архитектурен детайл.

Прозорци и балконски врати

Немска петкамерна PVC дограма КÖMMERLING. Подпрозоречен перваз от гранит по архитектурен детайл.

Фасади и топлоизолации

Външните стени на сградата ще бъдат изпълнени с 5см топлоизолационни плочи EPS. Tоплоизолационната система на стените ще включва топлоизолационни плочи, текстилна мрежа, лепилна и шпакловъчна маса, грунд и завършваща структурна мазилка на BAUMIT, като отделни части от фасадата ще бъдат изпълнени с различна топлоизолационна структура и покритие от испански благороден камък.

Тераси

Терасите са покрити с гранитогрес и са изпълнени от долната страна с топлоизолация и минерална мазилка на австрийската фирма BAUMIT. Парапетите са по архитектурен детайл.

Настилки

Подова замазка с поставени тръби за отоплителни тела.

Инсталации
Отопление и вентилация

В апартаментите са монтирани алуминиеви радиатори на отделен отоплителен кръг и за всеки един температурата може да се регулира самостоятелно. Предвидено е място за индивидуален котел на ток за отоплението и за бойлер на ток за подаване на топлата вода за бани, тоалетни и кухня. За всички бани и тоалетни е предвидена смукателна вентилация с индивидуални вентилатори.

За подземния паркинг е предвидена общообменна принудителна и естествена вентилация.

Водопровод и канализация

Водопроводна система с вертикални щрангове и хоризонтални разводки от полипропилен. Канализацията е с тръби от PVC и е свързана към канализацията на ул. Иван Миланов.

Електроинсталации

Силова инсталация по проект, отговарящ на БДС стандартите.
Телекомуникации

Телефонни и интернет изходи до дневни, кабинети, спални и детски стаи.

Кабелна телевизия

Вътрешно окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи с възможност за избор на доставчик.

Измерване

За всеки един от апартаментите са осигурени индивидуални измервателни уреди за електроенергия и студена вода.

Домофонна система

За всички апартаменти с възможност за видеодомофон.