начало за компанията сгради галерии контакти EN към сградата
общ преглед архитектура местоположение етапи галерия EN
02/ 971 0000 | 02/ 971 1425
изпратете запитване
Общо за сграда Pamorama Life

Panorama Life – луксозна жилищна сграда в кв. Симеоново с изглед към София и Витоша.

За квартала

Panorama Life e луксозна жилищна сграда в кв. Симеоново с изглед към София и Витоша.

Комуникативност

Panorama Life е разположена на комуникативно място, с лице на две улици и в близост до бул. Симеоновксо шосе, на 15 минути от центъра на София с кола и на 10 минути от станцията на кабинковия лифт.

За сграда Panorama Life

Ние предлагаме на нашите клиенти една нова концепция за живот. Това са функционални апартаменти, където площите са използвани оптимално и е осигурен максимален комфорт. Сградата е съставена от три тела, които се разминават във височина и се свързват с общи стълбищни клетки. шма красив външен вид и топли цветове. Автор на проекта е арх. Светослав Бачев.

Архитектура

Panorama Life е съставена от три тела, които се разминават във височина и се свързват с общи стълбищни клетки, обединени от красив външен вид и топли цветове.

Апартаменти

Всеки един от 21-те апартамента разполага с дву- или тристранно изложение, с изглед към София и/или Витоша. Апартаментите на партерния етаж разполагат с малък самостоятелен двор, ограден с жив плет. Апартаментите на последния етаж разполагат с големи тераси с изглед към София и Витоша.

Входно фоайе, коридори и стълбища
  • стъпала и под с покритие от гранит
  • PVC Входни врати
  • таван и стени от бял латекс върху гипсова мазилка
  • стълбищни парапети по архитектурен детайл
  • индивидуални пощенски кутии
  • осветление с бутон за включване и реле за автоматично изключване.
Подземни гаражи

Два подземни гаража със самостоятелни входове с общо 21 функционално разпределени паркоместа. Под от шлайфан бетон, изпълнен с хеликоптерно заглаждане.

Удобства, качество и сигурност
Външна среда

Сградата има самостоятелен двор с общ кът за барбекю и място за сядане, воден ефект с фонтан и алпинеум, както и детски кът с пясъчник, люлки и пързалки. Озеленяването на двора е изпълнено с естествени дървета, храсти и треви по архитектурен проект. Алеите и тротоарите са от паркови плочи.

Асансьор

Проходен хидравличен асансьор с плъзгащи се врати, отговаря на всички европейски стандарти. Високо-технологичен. При авария или отпадане на захранването асансьорът слиза на долния етаж и отваря врати.

Поддръжка

Поддръжката се извършава от специализирана фирма, която се грижи за чистотата на общите части, входовете и подземния гараж, поправка на електроинсталацията, вратите, остъкляването, косенето на тревата, поддръжка и зазимяване на храсти и други растения, почистване на снега през зимните месеци и опесъчаване.

Качество на изпълнение

Качественото изпълнение на сградата е гарантирано от дългогодишния опит в строителството на нашия екип и използването на материали от световно известни производители.

Блиндирани входни врати

Интериорните врати са изработени от MDF с естествен дъбов фурнир, с фалц за уплътнение. Касата е с дебелина 30 мм, первазите 10мм, крилото 4 мм, с рамка от слепена дървесина с клетъчен пълнеж. Покритието на вратите се изпълнява в желан цвят и двукомпонентен лак, пантите са хром. Розетката към дръжката е от алуминий в натурален цвят.

Блиндирани врати с тристранно заключване – метална каса с усилена конструкция, декорирана с интериорна каса 19 мм с естествен дъбов фурнир с гумено уплътнение. Метално крило с рамка и усилени панти, със специален пълнеж, декорирана с MDF с естествен дъбов фурнир от двете страни. Покритието на вратите се изпълнява в желан цвят и двукомпонентен лак. Брава – касова с касета за прекодиране с три оригинални ключа. Девиатор с три шипа. Шпионка.

Сигнално-охранителна дейност (СОД)

Вътрешно окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи. Системата е свързана с фирма СОТ 161 и с охраната на сградата.

Осигурена е денонощна охрана с видео наблюдение на общите части, входовете и подземния гараж.

Начин на изпълнение
Конструкция

Монолитна безгредова конструкция съставена само от плочи и носещи стоманобетонни шайби и колони, което осигурява на клиентите максимални възможности за индивидуалното разпределение на помещенията в апартаментите. Проектирана съобразно изискванията за сеизмичен район гр. София – IX степен по скалата на Медведев-Шпонхоер-Карник.

Стени

Изпълнени са от висококачествени керамични блокове Porotherm N+F на фирмата Wiеnerberger. Вътрешните са с размер 10cm., а външните с 25 cm. Вътрешните стени се изпълняват с гипсова мазилка. Всички външни ръбове от стенната зидария са защитени с вградени метални лайсни.

Покрив

Плосък покрив с паро-, хидро- и топлоизолация по архитектурен детайл.

Прозорци и балконски врати

Петкамерна цветна PVC дограма на SCHUCO с профил от 7см, система CORONA CT 70 с нискоемисионно к-стъкло. Подпрозоречен перваз от алуминий по архитектурен детайл.

Фасади и топлоизолации

Част от външните стени са с окачена вентилируема фасада с невидимо окачване с керамични плочи на AGROB BUCHTAL, модел Kera Twin K15 с топлоизолационна вата ROCKWOOL. Останалите външните стени са с “шнтегрирана топлоизолационна система” на BAUMIT, включваща топлоизолационни плочи EPS-F, текстилна мрежа, лепилна и шпакловъчна маса, грунд и завършваща структурна мазилка на BAUMIT.

Тераси

Терасите са покрити с гранитогрес и са изпълнени от долната страна с топлоизолация и минерална мазилка на австрийската фирмата BAUMIT. Парапетите са от стъкло съчетано с иноксов материал.

Настилки

Масивен дъбов паркет І-во качество в дневни и спални. шспански гранитогрес в кухни и коридори.

Инсталации
Отопление и вентилация

Във всеки апартамент е монтиран индивидуален италиански котел на природен газ. От него се подава топлата вода за баните, тоалетните и кухнята както и за отоплението. Помещенията в апартаментите са на отделен отоплителен кръг и за всяко едно температурата може да се регулира самостоятелно. За готварските печки има изкарани отделни изводи за подаване на природен газ. За подземния паркинг е предвидена общообменна принудителна и естествена вентилация. За всички сервизни помещения е предвидена смукателна вентилация с индивидуални вентилатори.

Водопровод и канализация

Водопроводна система с вертикални щрангове и хоризонтални разводки от полипропилен. Канализацията е с тръби от PVC и е свързана към канализацията на ул. Божур.

Електроинсталации

Силова инсталация по проект, отговарящ на БДС стандартите.

Кабелна телевизия и Интернет

Вътрешно окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи, с възможност за избор на доставчик.

Измерване

За всеки един от апартаментите са осигурени индивидуални измервателни уреди за електроенергия, природен газ и студена вода.

Телекомуникации и домофонна система

Телефонни изходи до дневни, кабинети, спални и детски стаи.