начало за компанията сгради галерии контакти EN към сградата
общ преглед разпределение архитектура местоположение етапи галерия EN
02/ 971 0000 | 02/ 971 1425
изпратете запитване
Graphite

Луксозната жилищна сграда GRAPHITE е разположена в престижната централна част на София, на спокойната и тиха ул. „Дунав“. Мястото е с характерната градска атмосфера на традиционен жилищен район и е в неподредствена близост до Софийската математическа гимназия (СМГ).

ЗА ЦЕНТРАЛНАТА ЧАСТ НА СОФИЯ

Бъдещите жители на сграда GRAPHITE ще имат бърз достъп до централните части на града. На пешеходно разстояние има училища, детски градини, банки, аптеки, магазини, спортни съоръжения, както и търговските зони на улица "Пиротска", Централни хали и Женски пазар. В близост са и основните столични и държавни институции.

Достъпът с автомобил е улеснен от близостта на ул. "Георги С. Раковски" и бул. "Васил Левски".

Градският транспорт е редовен и добре уреден посредством автобуси, тролейбуси, трамваи и близостта на 2 станции на метрото.

ТРАНСПОРТ

Достъпът за автомобили се благоприятства от близостта на ул. "Георги С. Раковски" и бул. "Васил Левски". Бул. "Сливница" предоставя бърз достъп до западната част на града и връзка към магистрала "Люлин", а бул. "Данаил Николаев" и бул. "Ботевградско шосе" - към магистрала "Хемус".

По близките до ул. Дунав ценгрални булеварди и улици се движат множество линии на градския транспорт: автобуси, тролейбуси, трамваи, а в близост се намират и 2 станции на метрото.

ЗА GRAPHITE

Сграда GRAPHITE се отличава със стил, визия и атрактивно местоположение. Основните ѝ предимства са:

  • пешеходно разстояние до всички централни градски части на София
  • само 2 до 4 апартамента на етаж
  • апартаменти с двор-градини

Стилната визия на GRAPHITE съчетава окачена фасада, структурна мазилка, френски прозорци и парапети по архитектурен детайл. Издигаща се на 9 етажа над земята и с разгъната застроена площ около 3 500 кв.м, сградата се откроява с елегантен силует. Входното фоайе е впечатляващо благодарение на подчертано индивидуалния си облик. Подземните гаражи са с топла връзка към жилищната зона.

Сградата събира в себе си чертите на модерното градско жилище: луксозно изпълнение, функционалност и удобство, спокойствие и сигурност, зелена околна среда и комуникативно местоположение.

АРХИТЕКТУРА
АПАРТАМЕНТИ

В сграда GRAPHITE e разположен подземен етаж с гаражи, достъпът до който е чрез автомобилна платформа. На първи етаж има апартаменти с двор градини, офиси и места за паркиране. На останалите 8 етажа са проектирани двустайни, тристайни и четиристайни апартаменти. Жилищата на последните етажи предоставят уникална гледка и панорамни тераси.

Вярваме, че всеки един от нас влага много емоции в избора на нов собствен дом, който да отговаря на индивидуалните му изисквания и да осигурява уют и спокойствие. Полагайки максимални усилия при проектирането и изпълнението на GRAPHITE, ние предлагаме функционални апартаменти с разнообразни квадратури, които да отговарят на изискванията и на най-взискателните клиенти.

Като професионалисти в работата си се фокусираме върху изграждането и на най-малкия детайл с висока прецизност и професионализъм.

ГАРАЖИ

Сграда GRAPHITE разполага с подземен етаж с гаражи, достъпът до който е чрез автомобилна платформа.

На Етаж 1 има допълнителни места за паркиране, както и двор-градина.

ВХОДНО ФОАЙЕ, КОРИДОРИ И СТЪЛБИЩА

Входно преддверие с луксозен интериорен дизайн по архитектурен проект. Настилките в коридорите и стълбището са от естествен камък. Парапетите са по архитектурен детайл. Стъклени врати отделящи стълбището и коридорите. Стените и таваните са изпълнени с гипсова мазилка и латекс. Осветлението с датчик за автоматично включване и изключване. Индивидуални пощенски кутии за всеки апартамент.

УДОБСТВА, КАЧЕСТВО И СИГУРНОСТ
ВЪНШНА СРЕДА И ПОДДРЪЖКА

Съгласно одобрен проект Паркоустройство и Благоустройство, бъдещите обитатели ще се наслаждават на професионално аранжирани зелени площи в пространството зад сграда GRAPHITE.

За да се осигури удобството на всички живеещи в сградата, специализирана фирма ще осигурява в охрана за контрол на достъпа и ще се грижи за:

  • чистотата на общите части и подземния гараж;
  • поддръжка на озеленяването;
  • почистване на снега през зимните месеци.
ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ

За гарантиране на сигурността на всички обитатели в сградата, ще бъдат инсталирани камери за 24-часово видеонаблюдение на външните площи и входа на сградата.

КАЧЕСТВО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ

Качественото изпълнение на сграда GRAPHITE е гарантирано от дългогодишния опит в строителството на нашия екип, изградената система за контрол на качеството и използването на съвременни технологии и материали от световноизвестни производители.

СИГНАЛНО-ОХРАНИТЕЛНА ДЕЙНОСТ (СОД)

Вътрешно окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи с предвидени изводи за датчици, предавател и клавиатура.

ГАРАНЦИОННИ СРОКОВЕ

Инфинити Пропърти поема гаранцията на всички изпълнени строителни и монтажни работи на сградата, включително покривна хидроизолация, топлоизолационна система BAUMIT и шесткармерната дограма за период от 5 години от издаването на разрешение за ползване.

АСАНСЬОР

Високотехнологичен асансьор KONE или Orona, произведен в Европейски съюз, с автоматични хромирани врати за 8 лица. Интериорът на кабината е с луксозна дизайнерска визия. Асансьорът осигурява висока енергийна ефективност, водещ в индустрията комфорт на возене и дизайн, отличен с награди.

Предвидена е двустранна мобилна връзка от кабината до гореща линия на аварийната служба. При изключване на електрическото захранване, асансьорът се продвижва автоматично до избран етаж.

БЛИНДИРАНИ ВХОДНИ ВРАТИ

Металната каса е с усилена конструкция, декорирана с интериорна каса с гумено уплътнение. Металното крило е с рамка и усилени панти със специален пълнеж. Покритието на вратите се изпълнява с двукомпонентен лак.

Касовите брави са с по 3 оригинални ключа, девиатор с три шипа и шпионка. Всяка врата е с цялостна система за сигурност, която се състои от 3 основни елемента: патентована конструкция, заключване с висока степен на сигурност и оригинално декоративното оформление.

НАЧИН НА ИЗПЪЛНЕНИЕ
КОНСТРУКЦИЯ

Монолитна скелетно-безгредова конструкция, съставена само от плочи и носещи стоманобетонни шайби и колони, което осигурява на клиентите максимални възможности за индивидуалното разпределение на помещенията в апартаментите.

СТЕНИ

Изпълнени са с висококачествени керамични блокове Porotherm N+F на австрийския концерн WIЕNERBERGER. Вътрешните са с размер 12 см, а външните - с 25 см. Използва се зидарски разтвор Baumit или подобен.

Вътрешните стени и тавани се завършват с машинна гипсова или варова мазилка. Всички външни ръбове от стенната зидария са защитени с вградени лайсни.

ПОКРИВ

Плосък покрив по архитектурен детайл, включващ пароизолация, топлоизолация XPS 12 см, армирана замазка от водоплътен бетон и двупластова немска или италианска хидроизолационна система със защитена минерална посипка на горния слой.

ПРОЗОРЦИ И БАЛКОНСКИ ВРАТИ

Висококачествена немска шесткамерна PVC дограма с троен стъклопакет, което увеличава максимално шумо- и топлоизолацията на помещенията. Външен подпрозоречен перваз по архитектурен детайл.

Повечето прозорци в сградата са тип френски с цел повече осветеност на апартаментите. Всички отваряеми прозорци и врати са с двуплоскостно отваряне с метален регулируем обков.

ФАСАДИ И ТОПЛОИЗОЛАЦИИ

Фасадата ще бъде изпълнена с окачени алуминиеви панели, които се характеризират с висока устойчивост на температурни амплитуди, силни пожароустойчиви свойства, висока водонепропускливост и гладка повърхност.

Под окачената фасада ще се монтира негорима топлоизолационна каменна минерална вата с дебелина 10 см със стъклофибърен воал.

ТЕРАСИ

Терасите се изпълняват от горната страна с топлоизолация XPS 5 см, армирана циментова замазка с наклон, италиански или немски хидроизолационен слой с посипка и крайно покритие от гранитогрес и сифони VIEGA, a от долната страна с „интегрирана топлоизолационна система” на фирма BAUMIT.

Върху откритите тераси се поставя топлоизолация XPS с дебелина мин.10 см, водоплътен бетон с наклони и двупластова хидроизолационна система с защитена минерална посипка на горния слой, изравнителна мозайка, гранитогрес и сифони VIEGA. Допълнително между дограмата и хидроизолацията се полага 10 см бутилова самозалепваща лента.

ПАРАПЕТИ

Външните парапети са по архитектурен детайл с триплексово стъкло.

НАСТИЛКИ

Подова замазка с поставени в защитни гофрирани тръби - кабели за слабоотокова инсталация и тръби за отоплителни тела.

ИНСТАЛАЦИИ
ОТОПЛЕНИЕ И ВЕНТИЛАЦИЯ

Монтирани алуминиеви радиатори на самостоятелни отоплителни кръгове, свързани към обща колекторна кутия пред апартамента, като температурата се регулира индивидуално за всички помещения. Отоплителната инсталация е с 5-слойни полиетиленови тръби с алуминиева вложка, изтеглени в гофрирани тръби в подовата замазка.

Предвидена е абонатна станция в специално помещение в подземния етаж и свързана към топлопреносната мрежа на Топлофикация София АД.

Изградени вертикални щрангове за отопление и монтирани индивидуални топломери в общите коридори като за всеки апартамент централното топлоподаване ще може да се спира и пуска индивидуално със спирателни кранове.

За всички бани и тоалетни е предвидена смукателна вентилация с изводи за индивидуални вентилатори. Вентилацията ще се изпълни от метални тръби в баните и тоалетните, а останалите клонове на вентилацията се изпълняват от готови коминни тела. За подземния паркинг е предвидена общообменна принудителна и естествена вентилация.

ВОДОПРОВОД И КАНАЛИЗАЦИЯ

Водопроводна система с вертикални щрангове и хоризонтални разводки от полипропиленови тръби с топлоизолация.

Канализацията е с дебелостенни PVC тръби и е свързана към канализацията на уличната мрежа.

ЕЛЕКТРОИНСТАЛАЦИИ

Силнотокова инсталация по проект с апартаментни табла, предпазители и дефектнотокови защити на LEGRAND и SCHNEIDER ELECTRIC.

Гръмоотводна инсталация на немската фирма PRÖPSTER.

КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Вътрешно окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи с възможност за избор на доставчик.

ИЗМЕРВАНЕ

За всеки един от апартаментите са осигурени индивидуални измервателни уреди за електроенергия, монтирани извън сградата, водомери за студена и топла вода и топломери в общите коридори. Инфинити Пропърти открива индивидуални партиди за ток, топлинна енергия, топла и студена вода на името на всеки собственик.

ДОМОФОННА СИСТЕМА

За всички апартаменти са монтирани домофони на испанската фирма GOLMAR с магнитни чипове за контрол на достъпа за по-висока сигурност на живеещите.