начало за компанията сгради галерии контакти EN към сградата
общ преглед разпределение архитектура местоположение етапи галерия EN
02/ 971 0000 | 02/ 971 1425
изпратете запитване
Сграда GINGER

Сграда GINGER - стилна архитектурна визия, изключителното местоположение - в зелен район на квартал Изток и в близост до парк Борисова градина, бърз достъп до центъра на София, лесен изход от града през бул. "Цариградско шосе" и АМ "Тракия".

За квартал Изток

Квартал Изток е един от най-облагородените и предпочитани райони за живеене в София. Непосредствената близост до парк Борисова градина, удобното местоположение спрямо центъра на града и, същевременно, лесният достъп до АМ Тракия чрез бул. "Цариградско шосе" са съществени ползи за бъдещите жители на сграда GINGER.

В квартал Изток са разположени детски градини, аптеки, магазини, ресторанти, спортни съоръжения, както и 2 метростанции за удобен превоз с градски транспорт. Районът е известен с това, че в него се намират няколко посолства, както и редица бизнес сгради, най-познатите, от които са Световният търговски център - София („Интерпред“) и Litex Towers.

Бъдещите жители на сграда GINGER ще имат удобен и бърз достъп до централните части на града, както с личен или градски транспорт, така и по удобни пешеходни и велосипедни маршрути - парк Борисова градина дава естествена връзка на квартала с:

 • центъра на София
 • стадион Васил Левски
 • Софийски университет
 • Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ)
 • Строителната гимназия
 • Художествената гимназия
транспорт

Подходящото местоположение на квартал Изток е причина за добрата свързаност на квартала с уличната и транспортната мрежа на София. Бул. "Цариградско шосе", бул. "Пейо Яворов", бул. "Драган Цанков" и бул "Г. М. Димитров" осигуряват бързо включване и придвижване до всички части на града. АМ Тракия е продължение на бул. "Цариградско шосе" и дава възможност за директен изход от София в източна посока.

Градският транспорт е съсредоточен по основните булеварди на квартал Изток, а освен автобусни и тролейбусни линии, жителите на квартала могат да ползват софийското метро от 2 метростанции: "Жолио Кюри" и "Г. М. Димитров".

За сграда GINGER

Стилната архитектура, както и спокойствието на малката вътрешноквартална улица "Райко Алексиев" правят сграда GINGER желан дом или работно място. Основните ѝ предимства са:

 • тих и добре уреден квартал
 • 850 м до най-големия парк на София - Борисова градина
 • близост до детски градини, училища и университети
 • апартаменти с двор-градини

Елегантната визия на сграда GINGER съчетава окачена фасада, структурна мазилка, френски прозорци и парапети по архитектурен детайл. Издигаща се на 8 етажа над земята и с разгъната застроена площ от над 3 000 кв. м, сградата се отличава с разчупена визия и функционалност. Входното фоайе на сградата впечатлява със стил и индивидуалност. Подземните гаражи са проектирани с топла връзка към жилищната зона.

Сградата съвместява разчупена визия, луксозно изпълнение, функционалност и удобство, спокойствие и сигурност, зелена околна среда и атрактивно местоположение.

Архитектура
АПАРТАМЕНТИ

Сграда GINGER е с характерна разчупена архитектурна визия, съчетаваща окачена фасада, структурна мазилка, френски прозорци и парапети по архитектурен детайл. Издигаща се на 8 етажа над земята и с разгъната застроена площ над 3 000 кв. м, сградата се откроява от околните с елегантни пространствени форми и неповторим външен вид. Входното фоайе на сградата впечатлява със стил и индивидуалност. Подземните гаражи са проектирани с топла връзка към жилищната зона.

Сградата съвместява разчупена визия, луксозно изпълнение, функционалност и удобство, спокойствие и сигурност, зелена околна среда и атрактивно местоположение.

ГАРАЖИ

Сграда GINGER разполага с подземен етаж с гаражи, достъпът до който е чрез автомобилна платформа.

На Етаж 1 има 2 допълнителни гаража, както и двор-градина с детска площадка с пързалка и паркинг за велосипеди.

ВХОДНО ФОАЙЕ, КОРИДОРИ И СТЪЛБИЩА

Входното преддверие е с луксозен интериорен дизайн по архитектурен проект. Настилките в коридорите и стълбището са от естествен камък. Парапетите са по архитектурен детайл. Стълбището и коридорите са отделени със стъклени врати, а стените и таваните са изпълнени с гипсова мазилка и латекс.

Осветлението е с датчик за автоматично включване и изключване с диодни енергоспестяващи крушки 3000 K. Индивидуални пощенски кутии за всеки апартамент.

УДОБСТВА, КАЧЕСТВО И СИГУРНОСТ
ВЪНШНА СРЕДА И ПОДДРЪЖКА

За кратка почивка и за по-малките обитатели на сградата, живеещите в сграда GINGER ще имат достъп до вътрешен озеленен двор за общо ползване с детска площадка с пързалка, паркинг за велосипеди с контролиран и ограничен достъп за бъдещите обитатели.

Съгласно одобрен проект Паркоустройство и Благоустройство, бъдещите обитатели ще се наслаждават на професионално аранжирани зелени площи в пространството зад сграда GINGER.

За да се осигури удобството на всички живеещи в сградата, специализирана фирма ще осигурява в охрана за контрол на достъпа и ще се грижи за:

 • чистотата на общите части и подземния гараж;
 • поддръжка на озеленяването;
 • почистване на снега през зимните месеци.
ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ

За гарантиране на сигурността на всички обитатели в сграда GINGER, ще бъдат инсталирани камери за 24-часово видеонаблюдение на външните площи и входа на сградата.

КАЧЕСТВО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ

Качественото изпълнение на сграда GINGER е гарантирано от дългогодишния опит в строителството на нашия екип, изградената система за контрол на качеството и използването на съвременни технологии и материали от световноизвестни производители.

Качественото изпълнение на нашите обекти и опазването на околната среда са  главни приоритети на Инфинити Пропърти и в компанията са въведени Системи за управление на качеството и Системи за управление и опазване на околната среда.

Осигуряването на безопасността и здравето на всеки участващ в нашите проекти е основна отговорност на компанията. Ние имаме програми за инструктаж по безопасност и спазваме всички необходими предпазни марки за всеки един етап от строителството на нашите обекти и сме въвели система за управление на здравословните и безопастни условия на труд.

СИГНАЛНО-ОХРАНИТЕЛНА ДЕЙНОСТ (СОД)

Вътрешно окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи с предвидени изводи за датчици, предавател и клавиатура.

ГАРАНЦИОННИ СРОКОВЕ

Инфинити Пропърти поема гаранцията на всички изпълнени строителни и монтажни работи на сградата, включително покривна хидроизолация, топлоизолационна система BAUMIT и шесткармерната дограма за период от 5 години от издаването на разрешение за ползване.

АСАНСЬОР

Високотехнологичен асансьор за 8 лица KONE, произведен в Европейския съюз, с автоматични хромирани врати. Интериорът на кабината е с луксозна дизайнерска визия. Асансьорът осигурява висока енергийна ефективност, водещ в индустрията комфорт на возене и дизайн, отличен с награди.

Предвидена е с двустранна мобилна връзка от кабината до гореща линия на аварийната служба. При изключване на електрическото захранване, асансьорът се продвижва автоматично до избран етаж.

БЛИНДИРАНИ ВХОДНИ ВРАТИ

Металната каса е с усилена конструкция, декорирана с интериорна каса с гумено уплътнение. Металното крило е с рамка и усилени панти със специален пълнеж. Покритието на вратите се изпълнява с двукомпонентен лак.

Касовите брави са с по 3 оригинални ключа, девиатор с три шипа и шпионка. Всяка врата е с цялостна система за сигурност, която се състои от 3 основни елемента: патентована конструкция, заключване с висока степен на сигурност и оригинално декоративното оформление.

НАЧИН НА ИЗПЪЛНЕНИЕ
КОНСТРУКЦИЯ

Монолитна скелетно-безгредова конструкция, съставена само от плочи и носещи стоманобетонни шайби и колони, което осигурява на клиентите максимални възможности за индивидуалното разпределение на помещенията в апартаментите.

СТЕНИ

Изпълнени са с висококачествени керамични блокове Porotherm N+F на австрийския концерн WIЕNERBERGER. Вътрешните са с размер 12 см, а външните - с 25 см. Използва се зидарски разтвор Baumit или подобен.

Вътрешните стени и тавани се завършват с машинна гипсова или варова мазилка. Всички външни ръбове от стенната зидария са защитени с вградени лайсни.

ПОКРИВ

Плосък покрив по архитектурен детайл, включващ пароизолация, топлоизолация XPS 12 см, армирана замазка от водоплътен бетон и двупластова немска или италианска хидроизолационна система със защитена минерална посипка на горния слой.

ПРОЗОРЦИ И БАЛКОНСКИ ВРАТИ

Висококачествена немска шесткамерна PVC дограма с троен стъклопакет, което увеличава максимално шумо- и топлоизолация на помещенията. Външен подпрозоречен перваз по архитектурен детайл. Повечето прозорци в сградата са тип френски с цел повече осветеност на апартаментите. Всички отваряеми прозорци и врати са с двуплоскостно отваряне с метален регулируем обков.

ФАСАДИ И ТОПЛОИЗОЛАЦИИ

Част от фасадата на сградата ще бъдат изпълнени с цялостна „интегрирана топлоизолационна система” на фирма BAUMIT – Австрия, включваща 15 см топлоизолационни плочи EPS, армираща стъкло-текстилна мрежа, шпакловъчна маса Klebespachtel, грунд и завършваща структурна мазилка.

Обръщането на дограмата е с 5 см екструдиран полистирол ХPS. Всички ъгли по фасадата са защитени с ръбохранители, като над отворите за фасадна дограма и при еркери, защитния профил е с водооткап.

Отделни части от фасадата ще бъдат изпълнени с окачена фасада. Характеризирайки се с висока устойчивост на температурни амплитуди, висока водонепропускливост и гладка повърхност.

ТЕРАСИ

Терасите се изпълняват от горната страна с топлоизолация XPS 5 см, армирана циментова замазка с наклон, италиански или немски хидроизолационен слой с посипка и крайно покритие от гранитогрес и сифони VIEGA, a от долната страна с „интегрирана топлоизолационна система” на фирма BAUMIT.

Върху откритите тераси се поставя топлоизолация XPS с дебелина мин.10 см, водоплътен бетон с наклони и двупластова хидроизолационна система с защитена минерална посипка на горния слой, изравнителна мозайка, гранитогрес и сифони VIEGA. Допълнително между дограмата и хидроизолацията се полага 10 см бутилова самозалепваща лента.

ПАРАПЕТИ

Външните парапети са по архитектурен детайл с триплексово стъкло.

НАСТИЛКИ

Подова замазка с поставени в защитни гофрирани тръби - кабели за слабоотокова инсталация и тръби за отоплителни тела.

ИНСТАЛАЦИИ
ОТОПЛЕНИЕ И ВЕНТИЛАЦИЯ

Монтирани алуминиеви радиатори на самостоятелни отоплителни кръгове, свързани към обща колекторна кутия пред апартамента, като температурата се регулира индивидуално за всички помещения. Отоплителната инсталация е с 5-слойни полиетиленови тръби с алуминиева вложка, изтеглени в гофрирани тръби в подовата замазка.

Предвидена е абонатна станция в специално помещение в подземния етаж и свързана към топлопреносната мрежа на Топлофикация София АД.

Изградени вертикални щрангове за отопление и монтирани индивидуални топломери в общите коридори като за всеки апартамент централното топлоподаване ще може да се спира и пуска индивидуално със спирателни кранове.

За всички бани и тоалетни е предвидена смукателна вентилация с изводи за индивидуални вентилатори. Вентилацията ще се изпълни от метални тръби в баните и тоалетните, а останалите клонове на вентилацията се изпълняват от готови коминни тела. За подземния паркинг е предвидена общообменна принудителна и естествена вентилация.

ВОДОПРОВОД И КАНАЛИЗАЦИЯ

Водопроводна система с вертикални щрангове и хоризонтални разводки от полипропиленови тръби с топлоизолация.

Канализацията е с дебелостенни PVC тръби и е свързана към канализацията на уличната мрежа.

ЕЛЕКТРОИНСТАЛАЦИИ

Силнотокова инсталация на сграда GINGER е по проект с апартаментни табла, предпазители и дефектнотокови защити на LEGRAND и SCHNEIDER ELECTRIC.

Гръмоотводна инсталация на немската фирма PRÖPSTER.

КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Вътрешно окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи с възможност за избор на доставчик.

ИЗМЕРВАНЕ

За всеки един от апартаментите са осигурени индивидуални измервателни уреди за електроенергия, монтирани извън сградата, водомери за студена и топла вода и топломери в общите коридори. Инфинити Пропърти открива индивидуални партиди за ток, топлинна енергия, топла и студена вода на името на всеки собственик.

ДОМОФОННА СИСТЕМА

За всички апартаменти в сграда GINGER са монтирани домофони на испанската фирма GOLMAR, с магнитни чипове за контрол на достъпа, за по-висока сигурност на живеещите.