начало за компанията сгради галерии контакти EN към сградата
общ преглед архитектура местоположение етапи галерия EN
02/ 971 0000 | 02/ 971 1425
изпратете запитване
CARAMEL

Разположена на тихата уличка "Хайдушка гора" в квартал Бели брези, новата жилщна сграда CARAMEL съчетава съвременна и стилна архитектурна визия с удобно и практично местоположение в София.

За квартал Бели брези

Квартал Бели брези е добре уреден с магазини, аптеки, ресторанти, училища, детски градини. Намира се в близост до голям пазар - Красно село, както и само на няколко спирки с градски транспорт от Руски паметник. Бул. "Цар Борис III", бул. "Гоце Делчев" и бул. "България" предлагат удобни транспортни връзки за бърз достъп до центъра на София, както и свързани помежду си велоалеи.

ТРАНСПОРТ

Придвижването с автомобил позволява бързо достигане от сграда CARAMEL до центъра на София чрез бул. „Цар Борис III” и бул. „България“. От друга страна, същите булеварди предлагат и лесен изход от града в посока магистрала Люлин, а чрез южната дъга на Околовръстен път - и в посока магистрали Тракия и Хемус.

Градският транспорт е добре уреден чрез автобусни, тролейбусни и трамвайни линии, както и чрез бъдещата метростанция „Цар Борис III”.

Любителите на велотранспорта имат на разположение свързаните помежду си велоалеи на бул. „Цар Борис III”, бул. "Гоце Делчев" и бул. „България“.

ЗА CARAMEL

Сграда CARAMEL предлага съвременна и стилна архитектурна визия, съчетаваща окачена фасада, структурна мазилка, френски прозорци и парапети по архитектурен детайл.

7-те етажа на сградата осигуряват разгъната застроена от площ 1 800 кв. м. Входното фоайе се отличава с луксозен дизайнерски облик с подчертано индивидуално усещане. Подземният етаж с гаражи осигурява удобен достъп с топла връзка към жилищната зона.

Сградата прилага тенденциите на модерното градско жилище: луксозно изпълнение, функционалност и удобство, спокойствие и сигурност, зелена околна среда и комуникативно местоположение.

АРХИТЕКТУРА
АПАРТАМЕНТИ

В сграда CARAMEL e разположен сутерен с гаражи и мазета, който е свързан с останалата част от сградата чрез асансьор. На първи етаж има тристаен апартамент с двор градина и офис. На останалите шест етажа са проектирани двустайни, тристайни и четиристайни апартаменти. Жилищата на последните етажи са с просторни панорамни тераси.

Верни на принципа, че собствен дом се избира трудно, полагаме  максимални усилия при проектирането и изпълнението на сградите ни. Ние предлагаме функционални апартаменти с разнообразни квадратури, които да отговарят на изискванията и на най-взискателните клиенти. Като професионалисти в работата си ние се фокусираме върху изграждането и на най-малкия детайл с висока прецизност и професионализъм.

ГАРАЖИ

Гаражите и паркоместата на сграда CARAMEL се намират на ниво -1 - сутерен. Достъпът до него се осъществява чрез асансьор.

ВХОДНО ФОАЙЕ, КОРИДОРИ И СТЪЛБИЩА

Входно преддверие с луксозен интериорен дизайн по архитектурен проект. Настилките в коридорите и стълбището са от естествен камък. Парапетите са по архитектурен детайл. Стъклени врати отделящи стълбището и коридорите. Стените и таваните са изпълнени с гипсова мазилка и латекс. Осветлението с датчик за автоматично включване и изключване. Монтират се диодни енергоспестяващи крушки 3000 K. Индивидуални пощенски кутии за всеки апартамент.

УДОБСТВА, КАЧЕСТВО И СИГУРНОСТ
ВЪНШНА СРЕДА И ПОДДРЪЖКА

Съгласно одобрен проект Паркоустройство и Благоустройство, бъдещите обитатели на CARAMEL ще се наслаждават на професионално аранжирани зелени площи пред сградата.

За да се осигури удобството на всички живущи в сградата специализирана фирма ще осигурява охрана за контрол на достъпа и ще се грижи за чистотата на общите части и подземния гараж, поддръжка на озеленяването и почистване на снега през зимните месеци.

ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ

За гарантиране на сигурността и спокойствието на всички обитатели в сграда CARAMEL ще бъдат инсталирани камери за 24 часово видеонаблюдение на външните площи пред сградата.

КАЧЕСТВО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ

Качественото изпълнение на сграда CARAMEL е гарантирано от дългогодишния опит в строителството на нашия екип, изградената система за контрол на качеството и използването на съвременни технологии и материали от световно известни производители.

СИГНАЛНО-ОХРАНИТЕЛНА ДЕЙНОСТ (СОД)

Вътрешно окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи с предвидени изводи за датчици, предавател и клавиатура.

ГАРАНЦИОННИ СРОКОВЕ

Инфинити Пропърти ООД поема гаранцията на всички изпълнени строителни и монтажни работи на сградата включително покривна хидроизолация, топлоизолационна система BAUMIT и шесткармерната дограма за период от 5 години от издаването на разрешение за ползване.

АСАНСЬОР

Високотехнологичен асансьор произведен в Европейски съюз, с автоматични иноксови врати за 8 лица. Интериорът на кабината е с луксозна дизайнерска визия.

БЛИНДИРАНИ ВХОДНИ ВРАТИ

Метална каса с усилена конструкция, декорирана с интериорна каса с гумено уплътнение. Метално крило с рамка и усилени панти, със специален пълнеж.

Покритието на вратите се изпълнява с двукомпонентен лак. Касова брава с три оригинални ключа, девиатор с три шипа и шпионка.

Всяка врата е с цялостна система за сигурност, която се състои от три основни елемента: патентована конструкция, заключване с висока степен на сигурност и оригинално декоративното оформление.

НАЧИН НА ИЗПЪЛНЕНИЕ
КОНСТРУКЦИЯ

Монолитна скелетно-безгредова конструкция съставена само от плочи и носещи стоманобетонни шайби и колони, което осигурява на клиентите максимални възможности за индивидуалното разпределение на помещенията в апартаментите.

СТЕНИ

Изпълнени с висококачествени керамични блокове Porotherm N+F на австрийския концерн WIЕNERBERGER.

Вътрешните са с размер 12 cm, а  външните  25 cm. Използва се зидарски разтвор Baumit или подобен.

Вътрешните стени и таваните се завършват с машинна гипсова или варова мазилка. Всички външни ръбове от стенната зидария са защитени с вградени лайсни.

ПОКРИВ

Плосък и скатен покрив по архитектурен детайл, включващ пароизолация, топлоизолация XPS 12 см, армирана замазка от водоплътен бетон и двупластова немска или италианска хидроизолационна система със защитена минерална посипка на горния слой.

ПРОЗОРЦИ И БАЛКОНСКИ ВРАТИ

Висококачествена немска шесткамерна PVC дограма с троен стъклопакет, което увеличава максимално шумо- и топлоизолация на помещенията.

Външен подпрозоречен перваз по архитектурен детайл. Повечето прозорци в сградата са тип френски с цел повече осветеност на апартаментите. Всички отваряеми прозорци и врати са с двуплоскостно отваряне с метален регулируем обков.

ФАСАДИ И ТОПЛОИЗОЛАЦИИ

Част от фасадата на сградата ще бъдат изпълнени с цялостна „интегрирана топлоизолационна система” на фирма BAUMIT – Австрия, включваща 15 см. топлоизолационни плочи EPS, армираща стъкло-текстилна мрежа, шпакловъчна маса Klebespachtel, грунд и завършваща структурна мазилка. Обръщането на дограмата е с 5 см екструдиран полистирол ХPS.

Всички ъгли по фасадата са защитени с ръбохранители, като над отворите за фасадна дограма и при еркери, защитния профил е с водооткап.
Отделни части от фасадата ще бъдат изпълнени с окачена фасада от HPL панели на австрийската фирма Fundermax. Характеризирайки се с висока устойчивост на температурни амплитуди, висока водонепропускливост и гладка повърхност.

ТЕРАСИ

Парапетите са по архитектурен детайл с триплексово стъкло.
Терасите се изпълняват от горната страна с топлоизолация XPS 5 см, армирана циментова замазка с наклон, италиански или немски хидроизолационен слой с посипка и крайно покритие от гранитогрес и сифони VIEGA, a от долната страна с „интегрирана топлоизолационна система” на фирма BAUMIT.

Върху откритите тераси се поставя топлоизолация XPS с дебелина мин.10 см, водоплътен бетон с наклони и двупластова хидроизолационна система с защитена минерална посипка на горния слой, изравнителна мозайка, гранитогрес и сифони VIEGA.

Допълнително между дограмата и хидроизолацията се полага 10 см бутилова самозалепваща лента.

ПАРАПЕТИ

Парапетите са по архитектурен детайл с триплексово стъкло.

НАСТИЛКИ

Подова замазка с поставени в защитни гофрирани тръби - кабели за слабоотокова инсталация и тръби за отоплителни тела.

ИНСТАЛАЦИИ
ОТОПЛЕНИЕ И ВЕНТИЛАЦИЯ

Монтирани алуминиеви радиатори на самостоятелни отоплителни кръгове, свързани към обща колекторна кутия пред апартамента, като температурата се регулира индивидуално за всички помещения. Отоплителната инсталация е с петслойни полиетиленови тръби с алуминиева вложка, изтеглени в гофрирани тръби в подовата замазката.

Монтирана абонатната станция в специално помещение в подземния етаж свързана към топлопреносната мрежа на Топлофикация София АД.

Изградени вертикалните щрангове за отопление и монтирани индивидуални топломери в общите коридори като за всеки апартамент централното топлоподаване ще може да се спира и пуска индивидуално със спирателни кранове.

За всички бани и тоалетни е предвидена смукателна вентилация с изводи за  индивидуални вентилатори. Вентилацията ще се изпълни от метални тръби в баните и тоалетните, а останалите клонове на вентилацията се изпълняват от готови коминни тела. За подземния паркинг е предвидена общообменна принудителна и естествена вентилация.

ВОДОПРОВОД И КАНАЛИЗАЦИЯ

Водопроводна система с вертикални щрангове и хоризонтални разводки от полипропиленови тръби с топлоизолация.

Канализацията е с дебелостенни PVC тръби и е свързана към канализацията на улицата.

ЕЛЕКТРОИНСТАЛАЦИИ

Силнотокова инсталация по проект с апартаментни табла, предпазители и дефектнотокови защити на LEGRAND и SCHNEIDER ELECTRIC.

Гръмоотводна инсталация на немската фирма PRÖPSTER.

КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Вътрешно окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи с възможност за избор на доставчик.

ИЗМЕРВАНЕ

За всеки един от апартаментите са осигурени индивидуални измервателни уреди за електроенергия, монтирани извън сградата, водомери за студена и топла вода и топломери в общите коридори.

Инфинити Пропърти открива индивидуални партиди за ток, топлинна енергия, топла и студена вода на името на всеки собственик.

КОНТРОЛ НА ДОСТЪПА

За всички апартаменти с монтирани домофони на испанската фирма GOLMAR, с магнитни чипове за контрол на достъпа, за по-висока сигурност на живущите.