начало за компанията сгради галерии контакти EN към сградата
общ преглед архитектура местоположение етапи галерия EN
02/ 971 0000 | 02/ 971 1425
изпратете запитване
Сграда KALINA MALINA

Сграда KALINA MALINA е разположена в престижния квартал Гео Милев, на тиха и спокойна улица, в близост до парк Гео Милев, бул. Шипченски проход, пазар „Ситняково“ и в района на зала „Универсиада“, Сердика център и Sky City Mall.

За квартал Гео Милев

Квартал Гео Милев е един от най-спокойните и предпочитани места за живеене и работа в София. Наличието на едноименния парк в квартала - парк Гео Милев, добре уредената инфраструктура и местоположение близо до центъра на града дават съществени преимущества на живеещите в сграда KALINA MALINA.

Жителите на сграда KALINA MALINA имат бърз достъп до останалите райони на София с помощта на удобен градски транспорт: автобуси, трамваи и бъдеща спирка на метрото. Квартал Гео Милев е известен с добрата си инфраструктура и разположените в него детски градини, аптеки, магазини, ресторанти, спортни съоръжения, както и парк Гео Милев - любимо място за почивка и разходки. В района се намират Румънското посолство, Сердика център, Sky City център, Националното училище за танцово изкуство, Зала Арена Армеец, спортен комплекс Академика, редица институти на БАН.

Транспорт

Квартал Гео Милев има добре развита улична мрежа, която е свързана с основните за квартала булеварди "Шипченски проход", "Ситняково" и "Асен Йорданов", както и улиците "Гео Милев" и "Николай Коперник". Градският транспорт е съсредоточен по основните пътни артерии на квартала, а освен автобусни и трамвайни линии, след време жителите на квартала ще могат да ползват и софийското метро.

Близостта на булевард "Цариградско шосе" осигурява бързо придвижване от квартал Гео Милев до централната част на София (Орлов мост е само на 1 км разстояние от квартала), както и бърз и удобен начин за изход от града към автомагистрала Тракия.

За сграда Kalina Malina

Стилната архитектура и спокойствието на тихите вътрешноквартални улици в квартал Гео Милев правят сграда KALINA MALINA желан дом или работно място. Основните ѝ предимства са:

  • елегантен силует
  • тих, спокоен и добре уреден квартал Гео Милев
  • 500 м до парк Гео Милев
  • близост до детски градини, училища и спортни съоръжения

Елегантната визия на сграда KALINA MALINA съчетава окачена фасада, структурна мазилка, френски прозорци и парапети по архитектурен детайл. Сградата има 6 етажа и е с разгъната застроена площ от 2 000 кв. м. Входното фоайе на сградата впечатлява със стил и индивидуалност. Подземните гаражи са проектирани с топла връзка към жилищната зона.

KALINA MALINA съчетава луксозно изпълнение, функционалност и удобство, спокойствие и сигурност, зелена околна среда и атрактивно местоположение.

Архитектура
АПАРТАМЕНТИ

В сграда KALINA MALINA са разположени сутерен с паркоместа и мазета, партер с апартамент, офис и гаражи, и още 5 етажа с различни по типове апартаменти. Жилищата на последните етажи предоставят уникална гледка към града и планината Витоша от своите тераси.

ГАРАЖИ

Сграда KALINA MALINA разполага със сутерен с паркоместа, достъпът до които е чрез рампа за автомобили.

На Етаж 1 освен офис и апартамент с двор има изградени гаражи.

ВХОДНО ФОАЙЕ, КОРИДОРИ И СТЪЛБИЩА

Входното преддверие на KALINA MALINA е с луксозен интериорен дизайн по архитектурен проект. Настилките в коридорите и стълбището са от естествен камък. Парапетите са по архитектурен детайл. Стъклени врати отделящи стълбището и коридорите. Стените и таваните са изпълнени с гипсова мазилка и латекс. Осветлението с датчик за автоматично включване и изключване. Индивидуални пощенски кутии за всеки апартамент.

УДОБСТВА, КАЧЕСТВО И СИГУРНОСТ
ВЪНШНА СРЕДА И ПОДДРЪЖКА

Oдобреният проект по Паркоустройство и Благоустройство ще осигури на обитателите на KALINA MALINA красиво и професионално оформени зелени площи пред сградата.

За осигуряване на спокойствието и за удобство на живеещите в сградата ще бъде ангажирана специализирана фирма за осигуряване на:

  • охрана за контрол на достъпа
  • чистотата на общите части и подземния гараж
  • поддръжка на озеленяването
  • почистване на снега през зимните месеци.
ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ

За гарантиране на сигурността и спокойствието на всички обитатели в сграда KALINA MALINA ще бъдат инсталирани камери за 24 часово видеонаблюдение на външните площи пред сградата.

КАЧЕСТВО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ

Качественото изпълнение на сграда KALINA MALINA е гарантирано от дългогодишния опит в строителството на нашия екип, изградената система за контрол на качеството и използването на съвременни технологии и материали от световно известни производители.

СИГНАЛНО-ОХРАНИТЕЛНА ДЕЙНОСТ (СОД)

Вътрешно окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи с предвидени изводи за датчици, предавател и клавиатура.

ГАРАНЦИОННИ СРОКОВЕ

Инфинити Пропърти ООД поема гаранцията на всички изпълнени строителни и монтажни работи на сградата включително покривна хидроизолация, топлоизолационна система BAUMIT и шесткармерната дограма за период от 5 години от издаването на разрешение за ползване.

АСАНСЬОР

Високотехнологичен асансьор KONE или ORONA, произведен в Европейски съюз, с автоматични иноксови врати за 8 лица. Интериорът на кабината е с луксозна дизайнерска визия.

Асансьорът осигурява висока енергийна ефективност, водещ в индустрията комфорт на возене и дизайн, отличен с награди. Предвидена е с двустранна мобилна връзка от кабината до гореща линия на аварийната служба. При изключване на електрическото захранване, асансьорът се продвижва автоматично до избран етаж.

БЛИНДИРАНИ ВХОДНИ ВРАТИ

Метална каса с усилена конструкция, декорирана с интериорна каса с гумено уплътнение. Метално крило с рамка и усилени панти, със специален пълнеж.

Покритието на вратите се изпълнява с двукомпонентен лак. Касова брава с три оригинални ключа, девиатор с три шипа и шпионка.

Всяка врата е с цялостна система за сигурност, която се състои от три основни елемента: патентована конструкция, заключване с висока степен на сигурност и оригинално декоративното оформление.

НАЧИН НА ИЗПЪЛНЕНИЕ
КОНСТРУКЦИЯ

Монолитна скелетно-безгредова конструкция съставена само от плочи и носещи стоманобетонни шайби и колони, което осигурява на клиентите максимални възможности за индивидуалното разпределение на помещенията в апартаментите.

СТЕНИ

Изпълнени с висококачествени керамични блокове Porotherm N+F на австрийския концерн WIЕNERBERGER.

Вътрешните са с размер 12 cm, а  външните  25 cm. Използва се зидарски разтвор Baumit или подобен.

Вътрешните стени и таваните се завършват с машинна гипсова или варова мазилка. Всички външни ръбове от стенната зидария са защитени с вградени лайсни.

ПОКРИВ

Плосък и скатен покрив по архитектурен детайл, включващ пароизолация, топлоизолация XPS 12 см, армирана замазка от водоплътен бетон и двупластова немска или италианска хидроизолационна система със защитена минерална посипка на горния слой.

ПРОЗОРЦИ И БАЛКОНСКИ ВРАТИ

Висококачествена немска шесткамерна PVC дограма с троен стъклопакет, което увеличава максимално шумо- и топлоизолация на помещенията.

Външен подпрозоречен перваз по архитектурен детайл. Повечето прозорци в сградата са тип френски с цел повече осветеност на апартаментите. Всички отваряеми прозорци и врати са с двуплоскостно отваряне с метален регулируем обков.

ФАСАДИ И ТОПЛОИЗОЛАЦИИ

Част от фасадата на сградата ще бъдат изпълнени с цялостна „интегрирана топлоизолационна система” на фирма BAUMIT – Австрия, включваща 15 см. топлоизолационни плочи EPS, армираща стъкло-текстилна мрежа, шпакловъчна маса Klebespachtel, грунд и завършваща структурна мазилка. Обръщането на дограмата е с 5 см екструдиран полистирол ХPS.

Всички ъгли по фасадата са защитени с ръбохранители, като над отворите за фасадна дограма и при еркери, защитния профил е с водооткап.
Отделни части от фасадата ще бъдат изпълнени с окачена фасада от HPL панели на австрийската фирма Fundermax. Характеризирайки се с висока устойчивост на температурни амплитуди, висока водонепропускливост и гладка повърхност.

ТЕРАСИ

Парапетите са по архитектурен детайл с триплексово стъкло.
Терасите се изпълняват от горната страна с топлоизолация XPS 5 см, армирана циментова замазка с наклон, италиански или немски хидроизолационен слой с посипка и крайно покритие от гранитогрес и сифони VIEGA, a от долната страна с „интегрирана топлоизолационна система” на фирма BAUMIT.

Върху откритите тераси се поставя топлоизолация XPS с дебелина мин.10 см, водоплътен бетон с наклони и двупластова хидроизолационна система с защитена минерална посипка на горния слой, изравнителна мозайка, гранитогрес и сифони VIEGA.

Допълнително между дограмата и хидроизолацията се полага 10 см бутилова самозалепваща лента.

ПАРАПЕТИ

Парапетите са по архитектурен детайл с триплексово стъкло.

НАСТИЛКИ

Подова замазка с поставени в защитни гофрирани тръби - кабели за слабоотокова инсталация и тръби за отоплителни тела.

ИНСТАЛАЦИИ
ОТОПЛЕНИЕ И ВЕНТИЛАЦИЯ

Монтирани алуминиеви радиатори на самостоятелни отоплителни кръгове, свързани към обща колекторна кутия пред апартамента, като температурата се регулира индивидуално за всички помещения. Отоплителната инсталация е с петслойни полиетиленови тръби с алуминиева вложка, изтеглени в гофрирани тръби в подовата замазката.

Монтирана абонатната станция в специално помещение в подземния етаж свързана към топлопреносната мрежа на Топлофикация София АД.

Изградени вертикалните щрангове за отопление и монтирани индивидуални топломери в общите коридори като за всеки апартамент централното топлоподаване ще може да се спира и пуска индивидуално със спирателни кранове.

За всички бани и тоалетни е предвидена смукателна вентилация с изводи за  индивидуални вентилатори. Вентилацията ще се изпълни от метални тръби в баните и тоалетните, а останалите клонове на вентилацията се изпълняват от готови коминни тела. За подземния паркинг е предвидена общообменна принудителна и естествена вентилация.

ВОДОПРОВОД И КАНАЛИЗАЦИЯ

Водопроводна система с вертикални щрангове и хоризонтални разводки от полипропиленови тръби с топлоизолация.

Канализацията е с дебелостенни PVC тръби и е свързана към канализацията на улицата.

ЕЛЕКТРОИНСТАЛАЦИИ

Силнотокова инсталация по проект с апартаментни табла, предпазители и дефектнотокови защити на LEGRAND и SCHNEIDER ELECTRIC.

Гръмоотводна инсталация на немската фирма PRÖPSTER.

КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Вътрешно окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи с възможност за избор на доставчик.

ИЗМЕРВАНЕ

За всеки един от апартаментите са осигурени индивидуални измервателни уреди за електроенергия, монтирани извън сградата, водомери за студена и топла вода и топломери в общите коридори.

Инфинити Пропърти открива индивидуални партиди за ток, топлинна енергия, топла и студена вода на името на всеки собственик.

КОНТРОЛ НА ДОСТЪПА

За всички апартаменти с монтирани домофони на испанската фирма GOLMAR, с магнитни чипове за контрол на достъпа, за по-висока сигурност на живущите.