начало за компанията сгради галерии контакти EN към сградата
общ преглед архитектура местоположение етапи галерия EN
02/ 971 0000 | 02/ 971 1425
изпратете запитване
СГРАДА SILHOUETTE

SILHOUETTE е сграда с неповторима архитектурна визия в източната част на София - район 7-11 км, непосредствено до Интер Експо център

ЗА РАЙОН 7-11 КМ

Районът 7-11 км е един от най-перспективно развиващите се в град София. Внушителните офис сгради, близостта на кварталите Младост и Дружба го правят предпочитан за живеене и бизнес.

В района и в близост до сграда SILHOUETTE се намират магазини на големи вериги като Метро, Техномаркет, Практикер, Била и др.

ТРАНСПОРТ

Сграда SILHOUETTE е разположена в източния край на София и има лесен достъп до входно-изходни пътни артерии като бул. "Цариградско шосе" и бул. "Околовръстен път". Сградата е разположена на минути от летище София - по бул. "Брюксел" с автомобил само за 5 мин, а чрез софийски метрополитен през станция Цариградско шосе за 10 мин.

Бул. "Цариградско шосе" дава възможност за бърз достъп до централните части на града, а бул. "Ал. Малинов" служи за връзка с жк. Дружба, жк. Младост и планината Витоша. Градският транспорт е добре уреден с автобусни линии, както и с метро.

ЗА СГРАДА SILHOUETTE

Сграда SILHOUETTE  е с уникална архитектурна визия, съчетаваща окачена фасада, структурна мазилка, френски прозорци и парапети по архитектурен детайл.

Издигаща се на 9 етажа над земята и с разгъната застроена площ над 3500 кв. м сградата се откроява от околните с елегантни пространствени форми и неповторим външен вид.

Входното фоайе се отличава с луксозна дизайнерска визия с подчертано индивидуален облик. Подземните гаражи са на две нива, с топла връзка към жилищната зона.

Сградата материализира визията за модерно градско жилище: луксозно изпълнение, функционалност и удобство, спокойствие и сигурност, зелена околна среда и комуникативно местоположение.

АРХИТЕКТУРА
АПАРТАМЕНТИ

На първи етаж в сграда SILHOUETTE има апартаменти с двор-градини и магазини. На останалите осем етажа са проектирани двустайни и тристайни апартаменти. Жилищата на последните етажи предоставят уникална гледка и просторни панорамни тераси. Всички жилища са с изложение югозапад или югоизток.

Вярваме, че всеки един от нас влага много емоции в избора на нов собствен дом, който да отговаря на индивидуалните му изисквания и да осигурява уют и спокойствие. Полагайки максимални усилия при проектирането и изпълнението на сградите ни, ние предлагаме функционални апартаменти с разнообразни квадратури, който да отговарят на изискванията и на най-взискателните клиенти. Като професионалисти в работата си ние се фокусираме върху изграждането и на най-малкия детайл с висока прецизност и професионализъм.

ГАРАЖИ

В сграда SILHOUETTE са разположени 2 сутеренни нива с гаражи и мазета, достъпът е чрез рампа.

ВХОДНО ФОАЙЕ, КОРИДОРИ И СТЪЛБИЩА

Входното преддверие на сграда SILHOUETTE е с луксозен интериорен дизайн по архитектурен проект. Настилките в коридорите и стълбището са от естествен камък. Парапетите са по архитектурен детайл. Стъклени врати отделящи стълбището и коридорите. Стените и таваните са изпълнени с гипсова мазилка и латекс. Осветлението с датчик за автоматично включване и изключване. Монтират се диодни енергоспестяващи крушки 3000 K. Индивидуални пощенски кутии за всеки апартамент.

УДОБСТВА, КАЧЕСТВО И СИГУРНОСТ
ВЪНШНА СРЕДА И ПОДДРЪЖКА

Съгласно одобрен проект Паркоустройство и Благоустройство, бъдещите обитатели на сграда SILHOUETTE ще се наслаждават на професионално аранжирани зелени площи. Предвидена детска площадка в двора на сградата.

За да се осигури удобството на всички живeeщи в сградата специализирана фирма ще осигурява охрана за контрол на достъпа и ще се грижи за чистотата на общите части и подземния гараж, поддръжка на озеленяването и почистване на снега през зимните месеци.

ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ

За гарантиране на сигурността на всички обитатели в сградата, ще бъдат инсталирани камери за 24-часово видеонаблюдение на външните площи и входа на сградата.

КАЧЕСТВО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ

Качественото изпълнение на сграда SILHOUETTE е гарантирано от дългогодишния опит в строителството на нашия екип, изградената система за контрол на качеството и използването на съвременни технологии и материали от световноизвестни производители.

СИГНАЛНО-ОХРАНИТЕЛНА ДЕЙНОСТ (СОД)

Вътрешно окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи с предвидени изводи за датчици, предавател и клавиатура.

ГАРАНЦИОННИ СРОКОВЕ

Инфинити Пропърти поема гаранцията на всички изпълнени строителни и монтажни работи на сградата, включително покривна хидроизолация, топлоизолационна система BAUMIT и шесткармерната дограма за период от 5 години от издаването на разрешение за ползване.

АСАНСЬОР

Високотехнологичен асансьор с автоматични врати за 8 лица. Интериорът на кабината е с луксозна дизайнерска визия. Асансьорът осигурява висока енергийна ефективност, водещ в индустрията комфорт на возене и дизайн, отличен с награди.

Предвидена е двустранна мобилна връзка от кабината до гореща линия на аварийната служба. При изключване на електрическото захранване, асансьорът се продвижва автоматично до избран етаж.

БЛИНДИРАНИ ВРАТИ

Металната каса е с усилена конструкция, декорирана с интериорна каса с гумено уплътнение. Металното крило е с рамка и усилени панти със специален пълнеж. Покритието на вратите се изпълнява с двукомпонентен лак.

Касовите брави са с по 3 оригинални ключа, девиатор с три шипа и шпионка. Всяка врата е с цялостна система за сигурност, която се състои от 3 основни елемента: патентована конструкция, заключване с висока степен на сигурност и оригинално декоративното оформление.

НАЧИН НА ИЗПЪЛНЕНИЕ
КОНСТРУКЦИЯ

Монолитна скелетно-безгредова конструкция, съставена само от плочи и носещи стоманобетонни шайби и колони, което осигурява на клиентите максимални възможности за индивидуалното разпределение на помещенията в апартаментите.

СТЕНИ

Изпълнени са с висококачествени керамични блокове Porotherm N+F на австрийския концерн WIЕNERBERGER. Вътрешните са с размер 12 см, а външните - с 25 см. Използва се зидарски разтвор Baumit или подобен.

Вътрешните стени и тавани се завършват с машинна гипсова или варова мазилка. Всички външни ръбове от стенната зидария са защитени с вградени лайсни.

ПОКРИВ

Плосък покрив по архитектурен детайл, включващ пароизолация, топлоизолация XPS 15 см, армирана замазка от водоплътен бетон и двупластова немска или италианска хидроизолационна система със защитена минерална посипка на горния слой.

ПРОЗОРЦИ И БАЛКОНСКИ ВРАТИ

Висококачествена немска шесткамерна PVC дограма с троен стъклопакет, което увеличава максимално шумо- и топлоизолацията на помещенията. Външен подпрозоречен перваз по архитектурен детайл.

Повечето прозорци в сградата са тип френски с цел повече осветеност на апартаментите. Всички отваряеми прозорци и врати са с двуплоскостно отваряне с метален регулируем обков.

ФАСАДА И ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ

Част от фасадата на сградата ще бъдат изпълнени с цялостна „интегрирана топлоизолационна система” на фирма BAUMIT – Австрия, включваща 15 см. топлоизолационни плочи EPS, армираща стъкло-текстилна мрежа, шпакловъчна маса Klebespachtel, грунд и завършваща структурна мазилка. Обръщането на дограмата е с 5 см екструдиран полистирол ХPS.

Всички ъгли по фасадата са защитени с ръбохранители, като над отворите за фасадна дограма и при еркери, защитния профил е с водооткап. Отделни части от фасадата ще бъдат изпълнени с окачена фасада.

Отделни части от фасадата ще бъдат изпълнени с окачена фасада състояща се от носеща конструкция от алуминиеви профили, паропропусклива хидроизолационна мембрана, каширана топлоизолация тип минерална вата с дебелина 10-15см, вентилационен слой и завършек с пана от HPL.

ТЕРАСИ

Терасите се изпълняват от горната страна с топлоизолация XPS 5 см, армирана циментова замазка с наклон, италиански или немски хидроизолационен слой с посипка и крайно покритие от гранитогрес и сифони VIEGA, a от долната страна с „интегрирана топлоизолационна система” на фирма BAUMIT.

Върху откритите тераси се поставя топлоизолация XPS с дебелина мин. 10 см, с наклони и двупластова хидроизолационна система с защитена минерална посипка на горния слой, изравнителна мозайка, гранитогрес и сифони VIEGA. Допълнително между дограмата и хидроизолацията се полага 10 см бутилова самозалепваща лента.

ПАРАПЕТИ

Парапетите са по архитектурен детайл.

НАСТИЛКИ

Подова замазка с поставени в защитни гофрирани тръби - кабели за слабоотокова инсталация и тръби за отоплителни тела.

ИНСТАЛАЦИИ
ОТОПЛЕНИЕ И ВЕНТИЛАЦИЯ

Отоплението на сградата е предвидено за се осъществява посредством климатични тела, като е предвиден инсталационен балкон за монтаж на външните тела на северозападната фасада на сградата.

До всеки апартамент ще се изгради медно-тръбен път за инсталиране на климатична система.

За всички бани и тоалетни е предвидена смукателна вентилация с изводи за индивидуални вентилатори. Вентилацията ще се изпълни от метални тръби в баните и тоалетните, а останалите клонове на вентилацията се изпълняват от готови коминни тела. За подземния паркинг е предвидена общообменна принудителна и естествена вентилация.

ВОДОПРОВОД И КАНАЛИЗАЦИЯ

Водопроводна система с вертикални щрангове и хоризонтални разводки от полипропиленови тръби с топлоизолация.

Канализацията е с дебелостенни PVC тръби и е свързана към канализацията на улицата.

ЕЛЕКТРОИНСТАЛАЦИИ

Силнотокова инсталация по проект с апартаментни табла, предпазители и дефектнотокови защити на LEGRAND и SCHNEIDER ELECTRIC.

Гръмоотводна инсталация на немската фирма PRÖPSTER.

КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Вътрешно окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи с възможност за избор на доставчик.

ИЗМЕРВАНЕ

За всеки един от апартаментите са осигурени индивидуални измервателни уреди за електроенергия, монтирани извън сградата, водомери за студена и топла вода и топломери в общите коридори. Инфинити Пропърти открива индивидуални партиди за ток, топлинна енергия, топла и студена вода на името на всеки собственик.

ДОМОФОННА СИСТЕМА

За всички апартаменти с монтирани домофони на испанската фирма GOLMAR с магнитни чипове за контрол на достъпа за по-висока сигурност на живеещите.