начало за компанията сгради галерии контакти EN към сградата
общ преглед архитектура местоположение етапи галерия EN
02/ 971 0000 | 02/ 971 1425
изпратете запитване
Сграда GEO

Сграда GEO е разположена в престижния квартал Гео Милев, на тихата вътрешна улица Христо Максимов в близост до парк Гео Милев, бул. Шипченски проход, пазар „Ситняково“ и Сердика център.

За квартал Гео Милев

Квартал Гео Милев е един от най-търсените за живеене и бизнес дейности райони на София. Едноименният парк в квартала - парк Гео Милев, добре уредената инфраструктура и местоположение близо до центъра на града са съществени ползи за бъдещите обитатели на сграда GEO.

Жителите на сграда AURORA ще имат бърз достъп до останалите райони на София с помощта на удобен градски транспорт: автобуси, трамваи и спирка на метрото, която е в проектна фаза. Квартал Гео Милев е известен с добрата си инфраструктура и разположените в него детски градини, аптеки, магазини, ресторанти, спортни съоръжения, както и парк Гео Милев - любимо място за почивка и разходки. В района се намират Румънското посолство, Сердика център, Sky City център, Националното училище за танцово изкуство, Зала Арена София, спортен комплекс Академика, редица институти на БАН.

Транспорт

Квартал Гео Милев е с добре развита улична мрежа, свързана с основните за квартала булеварди "Шипченски проход", "Ситняково" и "Асен Йорданов", както и улиците "Гео Милев" и "Николай Коперник". Градският транспорт се движи по основните пътни артерии на квартала, а освен автобусни и трамвайни линии, след време жителите на квартала ще могат да ползват и софийското метро.

Близостта на булевард "Цариградско шосе" осигурява бързо придвижване от квартал Гео Милев до централната част на София (Орлов мост е само на 1 км разстояние от квартала), както и бърз и удобен начин за изход от града към автомагистрала Тракия.

За сграда GEO

Разчупеният архитектурен силует и спокойствието на тихите вътрешноквартални улици в квартал Гео Милев правят сграда GEO желан дом или работно място. Основните ѝ предимства са:

  • запомнящ се силует
  • тих, спокоен и добре уреден квартал Гео Милев
  • 300 м до парк Гео Милев
  • близост до детски градини, училища и спортни съоръжения

Характерната визия на сграда GEO съчетава окачена фасада, структурна мазилка, френски прозорци и парапети по архитектурен детайл. Сградата има 9 надземни етажа и е с разгъната застроена площ от 6200 кв. м. Входното фоайе и стълбището са проектирани със стил и индивидуалност. Подземните гаражи имат директна връзка към жилищната зона.

GEO събира в едно функционалност и удобство, спокойствие и сигурност, зелена околна среда и атрактивно местоположение.

Архитектура
АПАРТАМЕНТИ

В сграда GEO са разположени 2 подземни нива с гаражи, партер с апартаменти с двор градини, ателиета и офис. Останалите 8 етажа са проектирани 2-стайни, 3-стайни и 4-стайни апартаменти. Последните етажи предоставят уникална гледка и панорамни тераси.

ГАРАЖИ

Сграда GEO разполага с 2 подземни нива с гаражи, достъпът до които е чрез рампа за автомобили.

ВХОДНО ФОАЙЕ, КОРИДОРИ И СТЪЛБИЩА

Входното преддверие на GEO е с луксозен интериорен дизайн по архитектурен проект, включващ стъклени врати, настилки в коридорите и стълбището от естествен камък и парапети по архитектурен детайл. Стените и таваните са изпълнени с гипсова мазилка и латекс. Осветлението е с датчик за автоматично включване и изключване. Осигурени са индивидуални пощенски кутии за всеки апартамент.

УДОБСТВА, КАЧЕСТВО И СИГУРНОСТ
ВЪНШНА СРЕДА И ПОДДРЪЖКА

Oдобреният проект по Паркоустройство и благоустройство предвижда професионално оформени зелени площи пред сграда GEO.

За осигуряване на спокойствието и удобството на живеещите в сградата ще бъде ангажирана специализирана фирма, която да се грижи за:

  • охрана за контрол на достъпа
  • чистотата на общите части и подземния гараж
  • поддръжка на озеленяването
  • почистване на снега през зимните месеци.
ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ

За гарантиране на сигурността и спокойствието на всички обитатели в сграда GEO ще бъдат инсталирани камери за 24 часово видеонаблюдение на външните площи пред сградата.

КАЧЕСТВО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ

Качественото изпълнение на сграда GEO е гарантирано от дългогодишния опит в строителството на нашия екип, изградената система за контрол на качеството и използването на съвременни технологии и материали от световно известни производители.

СИГНАЛНО-ОХРАНИТЕЛНА ДЕЙНОСТ (СОД)

Вътрешно окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи с предвидени изводи за датчици, предавател и клавиатура.

ГАРАНЦИОННИ СРОКОВЕ

Инфинити Пропърти ООД поема гаранцията на всички изпълнени строителни и монтажни работи на сградата включително покривна хидроизолация, топлоизолационна система BAUMIT и шесткармерната дограма за период от 5 години от издаването на разрешение за ползване.

АСАНСЬОР

Високотехнологичен асансьор с автоматични иноксови врати за 8 лица. Интериорът на кабината е с луксозна дизайнерска визия.

Асансьорът осигурява висока енергийна ефективност, водещ в индустрията комфорт на возене и съвременен дизайн. Предвидена е с двустранна мобилна връзка от кабината до гореща линия на аварийната служба. При изключване на електрическото захранване, асансьорът се продвижва автоматично до избран етаж.

БЛИНДИРАНИ ВХОДНИ ВРАТИ

Метална каса с усилена конструкция, декорирана с интериорна каса с гумено уплътнение. Метално крило с рамка и усилени панти, със специален пълнеж.

Покритието на вратите се изпълнява с двукомпонентен лак. Касова брава с три оригинални ключа, девиатор с три шипа и шпионка.

Всяка врата е с цялостна система за сигурност, която се състои от три основни елемента: патентована конструкция, заключване с висока степен на сигурност и оригинално декоративното оформление.

НАЧИН НА ИЗПЪЛНЕНИЕ
КОНСТРУКЦИЯ

Монолитна скелетно-безгредова конструкция съставена само от плочи и носещи стоманобетонни шайби и колони, което осигурява на клиентите максимални възможности за индивидуалното разпределение на помещенията в апартаментите.

СТЕНИ

Изпълнени с висококачествени керамични блокове Porotherm N+F на австрийския концерн WIЕNERBERGER.

Вътрешните са с размер 12 cm, а  външните  25 cm. Използва се зидарски разтвор Baumit или подобен.

Вътрешните стени и таваните се завършват с машинна гипсова или варова мазилка. Всички външни ръбове от стенната зидария са защитени с вградени лайсни.

ПОКРИВ

Плосък покрив по архитектурен детайл, включващ пароизолация, топлоизолация XPS 12 см, армирана замазка от водоплътен бетон и двупластова немска или италианска хидроизолационна система със защитена минерална посипка на горния слой.

ПРОЗОРЦИ И БАЛКОНСКИ ВРАТИ

Висококачествена немска шесткамерна PVC дограма с троен стъклопакет, което увеличава максимално шумо- и топлоизолация на помещенията.

Външен подпрозоречен перваз по архитектурен детайл. Повечето прозорци в сградата са тип френски с цел повече осветеност на апартаментите. Всички отваряеми прозорци и врати са с двуплоскостно отваряне с метален регулируем обков.

ФАСАДИ И ТОПЛОИЗОЛАЦИИ

Част от фасадата на сградата ще бъдат изпълнени с цялостна „интегрирана топлоизолационна система” на фирма BAUMIT – Австрия, включваща 15 см. топлоизолационни плочи EPS, армираща стъкло-текстилна мрежа, шпакловъчна маса Klebespachtel, грунд и завършваща структурна мазилка. Обръщането на дограмата е с 5 см екструдиран полистирол ХPS.

Всички ъгли по фасадата са защитени с ръбохранители, като над отворите за фасадна дограма и при еркери, защитния профил е с водооткап. Отделни части от фасадата ще бъдат изпълнени с окачена фасада.

ТЕРАСИ

Парапетите са по архитектурен детайл с триплексово стъкло.
Терасите се изпълняват от горната страна с топлоизолация XPS 5 см, армирана циментова замазка с наклон, италиански или немски хидроизолационен слой с посипка и крайно покритие от гранитогрес и сифони VIEGA, a от долната страна с „интегрирана топлоизолационна система” на фирма BAUMIT.

Върху откритите тераси се поставя топлоизолация XPS с дебелина мин.10 см, водоплътен бетон с наклони и двупластова хидроизолационна система с защитена минерална посипка на горния слой, изравнителна мозайка, гранитогрес и сифони VIEGA.

Допълнително между дограмата и хидроизолацията се полага 10 см бутилова самозалепваща лента.

ПАРАПЕТИ

Парапетите са по архитектурен детайл с триплексово стъкло.

НАСТИЛКИ

Подова замазка с поставени в защитни гофрирани тръби - кабели за слабоотокова инсталация и тръби за отоплителни тела.

ИНСТАЛАЦИИ
ОТОПЛЕНИЕ И ВЕНТИЛАЦИЯ

Монтирани алуминиеви радиатори на самостоятелни отоплителни кръгове, свързани към обща колекторна кутия пред апартамента, като температурата се регулира индивидуално за всички помещения. Отоплителната инсталация е с петслойни полиетиленови тръби с алуминиева вложка, изтеглени в гофрирани тръби в подовата замазката.

Монтирана абонатната станция в специално помещение в подземния етаж свързана към топлопреносната мрежа на Топлофикация София АД.

Изградени вертикалните щрангове за отопление и монтирани индивидуални топломери в общите коридори като за всеки апартамент централното топлоподаване ще може да се спира и пуска индивидуално със спирателни кранове.

За всички бани и тоалетни е предвидена смукателна вентилация с изводи за  индивидуални вентилатори. Вентилацията ще се изпълни от метални тръби в баните и тоалетните, а останалите клонове на вентилацията се изпълняват от готови коминни тела. За подземния паркинг е предвидена общообменна принудителна и естествена вентилация.

ВОДОПРОВОД И КАНАЛИЗАЦИЯ

Водопроводна система с вертикални щрангове и хоризонтални разводки от полипропиленови тръби с топлоизолация.

Канализацията е с дебелостенни PVC тръби и е свързана към канализацията на улицата.

ЕЛЕКТРОИНСТАЛАЦИИ

Силнотокова инсталация по проект с апартаментни табла, предпазители и дефектнотокови защити на LEGRAND и SCHNEIDER ELECTRIC.

Гръмоотводна инсталация на немската фирма PRÖPSTER.

КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Вътрешно окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи с възможност за избор на доставчик.

ИЗМЕРВАНЕ

За всеки един от апартаментите са осигурени индивидуални измервателни уреди за електроенергия, монтирани извън сградата, водомери за студена и топла вода и топломери в общите коридори.

Инфинити Пропърти открива индивидуални партиди за ток, топлинна енергия, топла и студена вода на името на всеки собственик.

КОНТРОЛ НА ДОСТЪПА

За всички апартаменти с монтирани домофони на испанската фирма GOLMAR или още по-висок клас, с магнитни чипове за контрол на достъпа, за по-висока сигурност на живущите.